bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ryan Getzlaf je na Anaheim pyšný. Ukázali jsme odolnost a nevzdáváme se

22. září 2017, 18:00

Robert Rampa

Dostal se až do finále Západní konference. V něm Anaheim bojoval proti Nashvillu tvrdě, leč neúspěšně. Kapitán Ducks Ryan Getzlaf je i přes vypadnutí spokojený, jakým směrem jeho tým postupuje. A to nehledě na zranění, s nimiž se Ducks vážně potýkají. Ví, že nahradit zraněného Keslera na centru nepůjde. Anaheim navíc sezónu odstartuje bez obránců Lindholma a Vatanena, kteří by měli se zraněnými rameny chybět až do listopadu. Getzlaf však není člověk zvyklý na paniku. Věří, že Anaheim má dostatek hráčů, aby si s problémy poradil.

Anaheim nikam nespěchá. „Stanley Cup nevyhrajete v září. Jsme tam, kde být potřebujeme a úspěch budeme budovat přes celou sezónu. Loni jsme pochopili, co v základní části potřebujeme, dostali jsme sami sebe do skvělé pozice,“ říká Getzlaf. Minulá sezóna přitom nezačala vůbec dobře, z prvních dvaceti zápasů vyhrál Anaheim pouze devětkrát. Jak ovšem postupovala základní část a výkony Anaheimu se zlepšovaly, předvedli Ducks vynikající závěr s jedenácti výhrami a třemi porážkami až v prodloužení.

Sám Getzlaf zažil dobrou sezónu. V 74 zápasech si připsal 73 bodů, z toho 57 asistencí. Díky tomu vyhrál týmové bodování už popáté za sebou. V play off dokonce (když vynecháme hráče Pittsburghu) s devatenácti body předčil všechny ostatní. Stejně jako on, vyvíjel se postupně celý tým. A Anaheim z toho byl schopný těžit. V prvním kole Ducks doslova smetli Calgary ve čtyřech zápasech. „Náš tým ukázal svou odolnost, jsem za to rád. Přijde mi, že jsme se naučili nereagovat zbytečně přehnaně. Dokázali jsme se nevzdávat a soustředit se na další utkání. V play off musíte spoustu věcí hodit za hlavu, ať už prohrajete, nebo vyhrajete,“ je Getzlaf na svůj tým pyšný.

Anaheim chce i letos dojít daleko, k tomu hráči potřebují čisté hlavy a odhodlané sebevědomí. „Je to umění, dokázat zapomenout a jít dál. Reagovat správně ve správných situacích. Zdálo se mi, že jsme to ze začátku moc nezvládali. Ať šlo o inkasovaný gól nebo vyloučení,“ vysvětluje dál Getzlaf.

Anaheim se bude muset naučit hrát nějaký čas bez svých opor. Kesler byl s 22 góly třetím nejlepším střelcem týmu. Bude tak zejména na Rakellovi a Silfverbergovi, aby jej zastoupili. Předpoklady pro to mají, první loni nastřílel 33 branek, druhý 23. Rickard Rakell nejspíš nahradí Keslera i na centru. Místa po Lindholmovi a Vatanenovi můžou zastoupit veterán Beauchemin a mladíci Manson s Montourem.

Vrásky kromě zranění způsobuje i kdysi obávaný střelec. Corey Perry v sezóně 2013-14 nastřílel 43 branek, v další 34. Loni? Na jeho poměry pouhých devatenáct. Těžko hodnotit, zda Perrymu dochází dech, 32 let ovšem ještě není nijak vysoké číslo. Vždyť tolik je i Getzlafovi. Naopak s brankáři mít těžkou hlavu v Anaheimu nemusí. Jasnou jedničkou zůstává John Gibson s loňskou úspěšností 92,4 procent. V případě zranění jeho místo může zastat 37letý Ryan Miller, kterého Ducks podepsali na dva roky za čtyři miliony dolarů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.