bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ryan Malone má možná poslední šanci získat smlouvu v NHL. Ve hře je návrat k Penguins

6. září 2014, 16:00

Jan Šlapáček

Už je to více než deset let, co Ryan Malone nastoupil v dresu Tučňáků z Pittsburghu ke svému prvnímu utkání v NHL. V zámoří málo vídané působení hráče v rodném městě trvalo celkem čtyři sezony, nyní je americký útočník bez smlouvy a hledá si angažmá. Zakotví po letech na Floridě znovu v Pensylvánii?

„K Pittsburghu má vřelý vztah. Vyrůstal tady, za Penguins několik let hrál a byl s nimi ve finále Stanley Cupu. Přes léto jsem byl v kontaktu s lidmi z vedení. Zájem z jejich strany je, ale zatím nešlo o nic konkrétního. Momentálně tak nemohu říct, jak na tom jsme. Během příštího týdne už to však snad vědět budu,“ řekl hráčův agent Mike Luit.

Ziskem Ryana Malonea by si Penguins herně jistě polepšili. V týmu by přibyl prověřený silový útočník, v jehož schopnostech je překonat dvacetigólovou hranici. Ovšem čtyřiatřicetiletý Američan není nespoutanou silou jen na ledě.

V dubnu letošního roku byl zadržen policií na Floridě za jízdu pod vlivem narkotik a obviněn z držení kokainu. Navíc to nebyl jeho první konflikt s muži zákona. Právě tato morální zátěž by mohla Pittburgh odradit.

Nepřidává mu ani chatrné zdraví, které ho za poslední roky připravilo o mnoho zápasů. Z 82 zápasů, které odehrají týmy v základní části, nastoupil alespoň do 70 naposledy v sezoně 2008/09.

„Nechceme nikomu zavírat dveře,“ tvrdí přesto Jim Rutherford, generální manažer Tučňáků. „Už se ale pomalu dostáváme k počtu hráčů, který chce mít trenér Mike Johnston k dispozici pro předsezonní kemp."

Agent Luit prozradil, že o jeho svěřence mají zájem i další týmy. V zámoří se spekuluje, že předním zájemcem by mohli být newyorští Rangers. Ti neprodloužili smlouvu s Danielem Carcillem, který mimochodem podepsal zkušební smlouvu právě s Pens, a mají tak na soupisce místo pro hráče vyznávajícího tvrdší styl hokeje. Hráčův agent tuto domněnku ale nepotvrdil.

„Pro Ryana se jedná o velkou šanci vrátit se do hry a odehrát další tři nebo čtyři sezony,“ dodal Luit. Malone má před sebou v příštím týdnu zřejmě poslední šancí získat angažmá v NHL. Tampa Bay jej kvůli zmiňovaným zdravotním potížím a klesající produktivitě po loňské sezoně vyplatila ze smlouvy. V době platových stropů a dravých mladíků není pro veterány jeho pověsti a požadavků příliš místa.

„Každý dělá v životě chyby. Věřím, že najdeme tým, který na něj ukáže, a šanci mu dá,“ zakončil hráčův agent. Malone dosud odehrál v NHL 641 zápasů a připsal si 370 kanadských bodů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.