bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ryan O’Reilly: Jsem přesvědčený, že s Blues do play-off postoupíme

26. ledna 2019, 13:40

Martin Schwarz

Dle předsezonních předpokladů to měl být jeden z adeptů na vítězství Centrální divize a zároveň tým, který bude prohánět soupeře na špici Západní konference. Výsledek? St. Louis Blues strádají na předposlední divizní příčce, méně bodů získali pouze Chicago Blackhawks. Ač situace pro celek z Missouri necelé tři měsíce před koncem základní části vypadá bídně, všechno nemusí být tak špatné, jak se na první pohled zdá.

Bluesmani totiž navzdory podprůměrným výkonům drží velmi slušnou naději na postup do play-off. Ve hře o vyřazovací boje je ponechává systém divokých karet. Hned sedm(!) mančaftů ze Západní konference (Dallas, Colorado, Vancouver, Anaheim, Arizona, St. Louis a Edmonton) může doufat, že se na jaře popere o Stanley Cup. Aktuálně mají divokou kartu v rukávu Dallas s Coloradem, nicméně rozestup mezi všemi zmíněnými výběry činí maximálně tři body. A to je hozená rukavice pro Blues.

Nehráli jsme vůbec dobře, ale i přesto se začínáme dostávat zpět do bojů o play-off. Jsem přesvědčený, že si ho zahrajeme, protože na sobě poslední dobou hodně makáme,“ nepochybuje útočník Ryan O’Reilly, jenž do St. Louis zavítal jako velká posila před začátkem letošního ročníku a měl patřit k hlavním spasitelům. Svou roli plní na jedničku, s patnáctibodovým náskokem vede týmové statistiky (18+32). Zároveň je také nejlepším střelcem. To on může mančaft s notou na dresu dotáhnout mezi nejlepší osmičku na Západě.

Realita je každopádně taková, že Blues z posledních pěti zápasů třikrát prohráli. Ve čtvrtek nad ránem sestřelili 5:1 Anaheim Ducks, předtím však nestačili na Los Angeles Kings (3:4). Body proti soupeřům ze suterénu tabulky mohou v konečném součtu chybět. Podle vyjádření nejen O’Reillyho ale St. Louis odstartovalo cestu vzhůru a daleko víc si věří. Mohla by mu pomoci i dlouhá přestávka, další střetnutí totiž sehraje až 2. února na ledě Columbus Blue Jackets.

Špatné věci se dějí

Začínáme být více konzistentní a cítíme v utkáních sebejistotu,“ líčil kanadský forvard pro server nhl.com. „Když se něco pokazí, neodbočujeme od naší taktiky a způsobu, jakým chceme hrát. Naopak se dostaneme rychle zpátky do pohody. Uvědomujeme si, že někdy prostě přijde špatný odraz nebo jiná nešťastná náhoda. Ale když k tomu dojde, musíme se semknout a makat na zlepšení výsledku. Takhle teď přemýšlíme.“

Připomeňme, že Blues psychicky potápěl hlavně špatný vstup do sezony (bilance 9-13-3 z úvodních 25 zápasů). Modro-žlutá družina zapadla pod deku a dlouho ji ze sebe nemohla shodit. Trápení vedlo až ke změně trenéra, 20. listopadu dostal padáka hlavní kouč Mike Yeo, jehož nahradil Craig Berube. Následně přišlo zlepšení, St. Louis v předchozích 21 duelech dosáhlo na bilanci 12-8-1 a vrátilo se do závodů o play-off. Teď bude důležité, aby neupadlo do další velké krize.

V NHL se hrozně těžko vyhrává, soutěž je strašně vyrovnaná,“ poznamenal ještě O’Reilly. „První a poslední výběr tabulky se od sebe kvalitami příliš neliší. Každý může porazit každého, což je velmi dobré hlavně pro oko diváka. Když vidíte týmy, jak sbírají jednu prohru za druhou nebo naopak drží šňůru výher, pochopíte, jak vyrovnaná a soutěživá tahle liga je,“ uzavřel.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.