bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ryan Strome je nadšený z nové kapitoly své kariéry

7. července 2017, 16:30

Josef Potůček

Po červnové výměně do Edmontonu dostal Ryan Strome desítky textových zpráv, na které sotva stačil odpovídat. Ze svého popudu pak poslal jednu speciální textovku, jež byla adresována Travisu Hamonicovi, toho času obránci Calgary Flames.

Dlouholetý zadák newyorských Isles byl vytrejdován do Alberty 24. června, jen o dva dny dříve než Strome. Edmonton, jakožto hlavní město tamní západakonadské provinční oblasti, přitom leží jen nějakých 300 kilometrů jižně od Calgary.

„Zjistil jsem si, že první zápas příští sezóny budeme hrát proti Flames, takže jsem Travisovi hned psal, že se uvidíme 4. října na ledě,“ uculuje se Strome. „Zápas s Calgary bude skvělý začátek mé nové kariéry. Nemohl jsem si přát lepšího soupeře.“

Vytrvalé pípání mobilu třiadvacetiletého forvarda, který umí hrát na křídle i ve středu útoku, jej utvrdilo, že se mu i v Edmontonu dostane značné podpory.

„Byl jsem ohromen, kolik lidí mi volalo nebo psalo,“ popisuje Strome, jaké byly následné hodiny po trejdu. „Moji kamarádi jsou nadšeni. S řadou z nich jsem ve skupinovém chatu a někteří už plánují, jak za mnou budou létat. Stejně tak moji rodiče a bráchové (Dylan a Matthew) jsou nadšení.“

Rodák z ontarijské Mississaugy dostal též několik zpráv od svých nových spoluhráčů.

„Hokejový svět je svým způsobem hodně specifický a reakce některých kluků byla hrozně fajn. Přál bych si, aby sezóna začala hned zítra.“

Strome též podotýká, že ačkoliv přesun do talentované party kolem Connora McDavida předčil jeho očekávání, loučení s jeho dnes již bývalými spoluhráči nebylo nikterak jednoduché.

„Je to výborný tým a myslím, že se spoustou kluků zůstaneme nadále přáteli.“

Není divu, že když přejížděl prstem rozpis utkání příštího ročníku, výrazně si zakroužkoval též 7. listopad - toho dne vyrazí s ostatními Olejáři do newyorského Barclays Centra.

„Bude to trochu divné, na druhou stranu bude ale hodně legrace.“

Stěhování takřka na druhou stranu kontinentu pochopitelně obnáší i mnohá úskalí v běžném životě. Přítelkyně někdejší celkové pětky draftu 2011 z toho však nedělá vědu: „Je to, jako když ukončíte základní školu a přesunete se na novou střední školu. Změna není někdy špatná.“

Nebetyčnou otázkou však zůstává, zdali se útočníkovi, který se dvakrát účastnil juniorského mistrovství světa, přičemž ve 12 střetnutích zaznamenal hned 15 bodů, podaří po boku McDavida a spol. konečně rozvinout svůj nesporný talent.

Jen tak mimochodem, Ryanův bratr Dylan, jenž byl před dvěma roky draftován jako celkově třetí v pořadí organizací Arizona Coyotes, byl spoluhráčem současného edmontonského kapitána v juniorském celku Erie Otters (OHL). Jsou to velice dobří kamarádi.

„Je to nová kapitola v mé kariéře a já mám štěstí, že jsem obklopený tolika lidmi, kteří mě podporují,“ uzavírá nová akvizice edmontonských Olejářů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.