bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rychlí mladíci z Toronta? Víme, jak takové zápasy hrát, tvrdí David Krejčí

17. dubna 2019, 16:21

Matěj Hodoval

Série Medvědů z Bostonu a torontských Javorových listů pokaždé představuje obrovskou bitvu. V aktuálně probíhající vedou Maple Leafs 2:1 na zápasy, když ve třetím vzájemném střetnutí dokázali porazit Bruins těsně 3:2. Jeden ze dvou zásahů Bostonu měl na svědomí český útočník David Krejčí.

Davide, co se změnilo oproti předchozím zápasům?

Nemyslím si, že to bylo o moc jiné. Můžeme si vzít několik pozitiv z tohoto zápasu, Toronto jsme tolik nepouštěli do útočných šancí, téměř celý zápas jsme je drželi venku z naší třetiny. Všechny góly dali z předbrankového prostoru, což je samozřejmě pro nás těžké. Musíme se zlepšit v ofenzívě. Myslím, že ve třetí třetině jsme několik dobrých příležitostí ke skórování měli. Prohráváme 1:2 na zápasy, ale tak to prostě je. Zítra je nový den. 

Utkání jste začali dobře, měli jste tam plno šancí. Ale ve druhé třetině to trochu opadlo...

Nemyslím si, že to byl z naší strany špatný zápas. Hráli jsme dobře do obrany, nedali jsme jim žádné vyložené šance, všechny tři branky dali z blízkosti, takže to jsou pozitiva. V play-off se dá vyhrát i se dvěma góly, bohužel tentokrát to nevyšlo. Nedá se nic dělat, vyspíme se, snad se ráno zasmějeme a jdeme dál.

Toronto přidalo na tempu,  mají mnoho rychlých hráčů. Myslíte, že vám to dělá problémy?

Máme svůj herní plán. Samozřejmě mají mladé a rychlé hráče, hodně týmů to takhle hraje. Ale my jsme skončili třetí v základní části, takže víme, jak hrát takové zápasy hrát. Bohužel to tentokrát nevyšlo. Bylo to jen o gól, to mohlo být na obě dvě strany. Ve druhé třetině nám odskočili na 3:1 a už je těžké se vracet. Dali jsme jednu branku na konci druhé třetiny, ale bohužel nám tam nespadl ten třetí. Šance tam byly, tak snad příště. Oba týmy hrály dobře, je to těžké, když dva giganti hrají proti sobě. Jeden půjde z kola ven a snad to bude Toronto. Další utkání bude velmi důležité, 2:2 a 3:1 je totiž velký rozdíl.

Vaše formace odvádí dobrou práci proti té Austona Matthewse. Co za tím stojí? 

Soustředíme se na ně, nedáváme jim příliš prostoru při zakládání útoku.a snažíme se, aby neměli moc času na to, aby něco vymysleli. Pokaždé, když jdete na led, musíte se postarat o to, abyste přehráli soupeřovu formaci.

Maple Leafs jste potkali v prvním kole i vloni. V čem je Toronto jiné oproti minulému roku?

Mají tam pár jiných hráčů, ale myslím, že když budeme hrát tak, jak hrát máme, nevidím problém, že by nás měli přehrát. Když budeme dodržovat, co si vždy řekneme před zápasem, tak z toho většinou vyjdeme vítězně.

Co tedy polepšit do nadcházející bitvy?

Koukneme se na video. Ale jak říkám, hráli jsme docela dobře, moc jsme jim toho nedali. Uvidíme, co trenér vymyslí. 

Autorka rozhovoru: Ivana Paulová

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.