bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rytíři, nebo jestřábi? Las Vegas vybírá jméno a registruje názvy

30. srpna 2016, 21:00

Tomáš Zatloukal

Hokejový klub z Las Vegas má již mnohé - zkušeného generálního manažera, vlastní moderní arénu, podle prodaných permanentek i poměrně solidní fanouškovskou základnu. Jenže stále zůstává bezejmenný. V půli srpna rozvířil vlastník Bill Foley letní stojaté a poklidné vody NHL tím, že si zaregistroval tři jména spojená s Hawks, tedy jestřáby. Pobouření bylo pochopitelné, vždyť přece jedinými Hawks jsou v zámořské soutěži ti Černí z Chicaga.

Foley přispěchal s obhajobou názvu: „Jméno by mělo reprezentovat město Las Vegas a jeho okolní prostředí. Musí to být unikátní název, který sedí jen k tomuto městu, ale zároveň z něj při jeho vyslovení musí být cítit, že tihle chlapi jsou tvrdí, chtějí vyhrávat a jsou odhodlaní." Nighthawks, nejvíce favorizovaný z ptačích jmen odkazuje, na vyhlášeného opeřence z nevadského kraje i na druh neviditelného bombardéru.

„Jsou to dvě zcela odlišné věci. Výraz Nighthawks uctívá ptáka, který je v Las Vegas pověstný, a reprezentuje bojové letadlo Nighthawk ze zdejší letecké základny,“ vysvětloval hrdý majitel, že žádná souvislost s Chicagem neexistuje. V jistém úhlu pohledu má pravdu, vždyť trojnásobný šampión z posledních sedmi let se inspiroval v hrdinném indiánském náčelníkovi, čemuž odpovídá i ikonické logo. 

 Ve chvíli, kdy si Foley přivlastnil tři jména (Nighthawks, Desert Hawks a Red Hawks), byl jestřáb favoritem. Pro pojmenování klubu i pro jeho enormně očekávaný znak. Nyní se ale do hry vrací stará zápletka, o které jsme psali již v roce 2014. Opět se totiž projevila Foleyho láska k Černým rytířům, tedy Black Knights. Tentokrát si nevadská chlouba zarezervovala výrazy Desert Knights, Golden Knights a Silver Knights.

."Zbožňuju název Černí Rytířové, protože jsem byl kluk z West Pointu, který šel do armády, a tak je hodně blízký mému srdci," hlásil Foley před 21 měsíci. Na vysvětlenou, Black Knights jsou přezdívkou pro vojenskou akademii Spojených států amerických právě ve West Pointu. "Málokdo to ví, ale černý rytíř byl ve skutečnosti kladný hrdina. Myslím si, že by to byl skvělý název," doplnil Foley o legendární postavě, jejíž moderní verzí je Batman.

Je téměř jisté, že po nejčerstvější registraci se výběr jména zúžil na dva kandidáty: jestřába a rytíře. A už je jedno jestli bude červený, noční, černý, pouštní nebo zlatý. Byť zlato, a s ním spojená okázalost, tak nějak k Nevadě a Las Vegas patří.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.