bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

S Carolinou to klaplo rychle, těší Mrázka. Parťáka Nečase potkal poprvé

21. srpna 2018, 20:06

David Jahoda

Na první nominační listině nového reprezentačního trenéra Miloše Říhy jsou asi těmi největšími jmény. Řeč je o brankáři Petru Mrázkovi a Martinu Nečasovi, kteří by se od nové sezony měli potkávat v šatně Caroliny Hurricanes. „V neděli jsme se poprvé potkali osobně, takže jsme chvíli pokecali,“ řekl Mrázek po pondělním uvítacím tréninku v Přerově.

Témat, které oba ještě musí probrat, je určitě víc. „Těším se na to. Jsem rád, že tam bude nějaký Čech. Do pátku budeme mít ještě hodně času se pobavit,“ dodal Petr Mrázek, pro kterého bude Carolina po Detroitu a Philadelphii třetí štací v nejlepší hokejové lize světa.

Zatímco Martin Nečas mu může poreferovat o tom, jak na něho celý klub Hurricanes zapůsobil, protože start uplynulého ročníku začal právě tam, to Petr Mrázek může mladšímu kolegovi poskytnout cenné rady ze zkušeností, které získal za šest sezon v NHL.

„Mně před časem dělali v Detroitu mentory Jirka Hudler s Kubou Kindlem. Když bude něco potřebovat, tak nebude problém. Rád mu poradím,“ nebrání se Mrázek pomoct Nečasovi, jehož měl pod svými křídly v Brně Martin Erat.

Mrázek se ale bude soustředit hlavně na sebe. Za poslední měsíce si v NHL prošel ne zrovna příjemným obdobím a Carolina pro něj znamená jedinečnou šanci. „Ozvali se jako první, jednání navíc byla rychlá. Řekli mi, co od naší spolupráce očekávají, a mně se to líbilo,“ prozradil šestadvacetiletý gólman. „Jsem rád, že to klaplo tak rychle a mohl jsem se v klidu připravovat na sezonu,“ doplnil.

Proč se rozhodl právě pro tým Hurikánů? Volba je vcelku logická. „Jsem rád, že budu v týmu, kde se můžu poprat o post jedničky. To bylo v mém rozhodování nejdůležitější,“ popisuje Mrázek pozadí jednání. Dlouholetý strážce brankoviště Caroliny Cam Ward zamířil do Chicaga a jeho kolega Scott Darling zdaleka nenaplnil očekávání, se kterými do města Raleigh přišel.

O tom, že Mrázkovo rozhodování probíhalo čistě na základně sportovní stránky je patrné i z redukce jeho platu. Ze čtyř milionů dolarů ročně klesl na jeden a půl. „Peníze roli vůbec nehrály,“ potvrzuje rodák z Ostravy. „Na druhou stranu i tak to jsou krásné peníze,“ dodává s úsměvem Mrázek, který se doteď připravoval s týmem litvínovské Vervy. „Jezdím tam třikrát týdně, potkávám se tam se Zdeňkem Orctem.“

S tím se potkává i nyní v Přerově, protože se bývalý gólman Kladna či právě Litvínova nově stará kromě brankářů Chemiků i o maskované muže v národním dresu. V pondělí byl Mrázek součástí druhé skupiny hráčů, kteří šli na led. A podle jeho slov to byl docela cvrkot. „Trénink byl intenzivní, hodně v rychlosti. Kluci byli rozdělení na obránce a útočníky. Opravdu rychlých padesát minut,“ odfoukl si po tréninku.

V Přerově se bude potit až do pátku. Za dva týdny pak zabalí všechny potřebné věci a nasedne na letadlo vstříc nové zámořské výzvě.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.