bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

S New Jersey mnoho lidí překvapíme, těší se na nový ročník Johansson

9. července 2017, 14:30

Robert Rampa

Pro jeden tým smutný příběh, pro druhé levné posilování. Platový strop opět zaúřadoval a odnesl to Washington. Marcus Johansson se za dvě volby (druhé a třetí kolo) draftu 2018 stěhuje do New Jersey. Jistě, smlouva mu za dvě sezony končí a Devils o něj možná přijdou bez náhrady, jenže to nezmění fakt, že pořizovací hodnota 26letého Švéda nebyla vůbec vysoká. A se svým platem 4,58 milionu dolarů žádné vrásky také nepřidělá. GM Devils Ray Shero si může mnout ruce.

Ďáblům se touto výměnou výrazně zvýšila šance na play off. Stejně to vidí i Johansson. „Upřímně, dívám se pouze na pozitiva. New Jersey směřuje správným směrem a můžeme spoustu lidí překvapit. Nevadí mi, že jsem se ve Washingtonu stal jakousi obětí.“ V právě skončené sezoně si připsal svá osobní maxima v gólech (24), bodech (58) a ve statistice plus/minus (+25). Většinu zápasu přitom odehrál na levém křídle, kde se cítí nejlépe. „Na centru jsem hrál méně. Ale většina hráčů umí hrát jakoukoliv pozici a já jsem tomu také otevřený.“

Po podpisu Briana Boyla a zvolení Nica Hischiera dostává New Jersey jiný obrázek než dříve. Z těžkopádného a pomalého týmu můžou nově příchozí utvořit rychlé a kreativní mužstvo, které si hru bude užívat. „Těším se, protože se v New Jersey tvoří silný tým. Rychlost a kreativitu mám rád, budu své spoluhráče během hry dost využívat. Navíc mě zajímá, jak se bude vyvíjet Hischier,“ říká Johansson.

Přes nadšená očekávání Johansson přiznává, že jej výměna překvapila. „Ještě jsem spal, když se to stalo. Chvíli mi trvalo, než jsem pochopil, o co jde. Možnost výměny mi zprvu smysl nedávala, ale člověk vážně nemůže vědět, co přijde. A Washington musel podepsat hodně hráčů,“ líčí své pocity Švéd a vyjadřuje se i k loňské sezoně. „Prohráli jsme sedmý zápas, a to jsme hráli doma. Nehráli jsme to nejlepší.“

Vedle hvězd týmu jako je Taylor Hall nebo Travis Zajac, se Johanssonovi líbí mladíci. „Kluci jako Zacha a Hischier tým velmi rozšiřují, budeme opravdu silní. Myslím, že v týmu bude hodně chuti a touhy po vítězství.“ Bude to stačit na play off?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.