bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

S šestimiliónovým platem náhradníkem. Radulov sledoval zápas s Winnipegem jen z tribuny

6. prosince 2019, 21:30

Jiří Lacina

Dallasu se nedaří a trenér hledá cesty, jak některé hráče vyburcovat. Neobvyklou situaci tak zažil ve čtvrtek Alexandr Radulov. Ruský útočník se proti Winnipegu nevešel do sestavy a navzdory více než šestimiliónovému platu sledoval utkání svého Dallasu jen z tribuny.

Trenér Jim Montgomery musel být s Radulovem od jeho příchodu z Montrealu spokojený. Někdejší bouřlivák sliboval, že už dostal rozum a skutečně patřil po dva roky k nejpřesvědčivějším hráčům Stars. Předloni byl se 72 body třetím nejproduktivnějším hráčem mužstva, loni se stejným zápisem, na který mu stačilo o dvanáct zápasů méně, dokonce druhý.

Letos se mu daří méně a trenér mu to dal pocítit.

„Snažím se dělat, co si myslím, že je nejlepší pro Dallas,“ vyvěstil svůj krok po čtvrtečním rozbruslení kouč, který současně dodal, že Radulova pořád považuje za elitního hráče.

Třiatřicetiletý útočník má po 29 zápasech jen 15 bodů (8+7). To zase není tak málo, lepší jsou jen obránce Miro Heiskanen a útočník Tyler Seguin. Ani Rusova bilance +7 není špatná, třeba kapitán Jamie Benn má -2. V posledních čtyřech duelech ale Radulov nebodoval a měl -3.

Dallas do čtvrtka čtyři utkání prohrál.

„Je to pro něj příležitost se koukat, vrátit se do sestavy a pomoc našemu týmu vyhrát další zápasy,“ dodal Montgomery.

Dallas se proti Winnipegu sebral a vydřenou výhrou 3:2 v prodloužení přerušil šňůru porážek. Aktuálně drží Hvězdy na západě první postupovou divokou kartu. Radulov je ve třetím roce pětiletého kontraktu, který mu zaručuje plat 6,25 miliónů dolarů ročně. Lépe placení jsou z útočníků Stars jen Tyler Seguin, Jamie Benn a Joe Pavelski.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.