bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

S Torontem na věčné časy a nikdy jinak? Barrie žádá královské podmínky

18. července 2019, 11:15

Tomáš Zatloukal

Vyhrál dvě olympijská zlata i Stanley Cup. I díky tomu, že uměl mistrovsky namíchat zázračný elixír, díky němuž jeho týmy dostávaly málo branek. Mike Babcock zkrátka ví, jak se skládají obranné dvojice. A dá se tušit, že se mu moc moc zamlouvá příchod Tysona Barrieho do Toronta. Otázkou ovšem zůstává, jak dlouho kanadský machr u Maple Leafs zůstane.

O Babcockovi se ví, že tuze rád k sobě staví obránce s pravým a levým držením hole. Ideálně má k dispozici tři praváky a tři leváky.

Další ze snadno rozpoznatelných zásad trenérské legendy je spojení útočně laděného borce, který má na starost zakládání akcí, a tvrdého brouska "s povolením zabíjet".

Ne, nejde o žádné průlomové myšlenky, nic neotřelého a revolučního. Spíše o ukázku tradiční preference hokejových koučů. Proč ale měnit něco, co funguje?

Babcock ví, že mu tato harmonie už mnohokrát vyšla a opakovaně vedla ke grandiózním úspěchům. Jistě už si v hlavě poskládal defenzivní dvojice, které složí díky Barrieho příchodu. Ceci-Rielly, Barrie-Muzzin a dál je variant vícero.

Jenže jak dlouho bude mít Barrieho a s ním spojený luxus v podobě - vedle Morgana Riellyho - dalšího nesmírně konstruktivního zadáka k dispozici?

V příští sezoně vyjde sedmadvacetiletý Barrie Javorové listy tuze levně, polovinu jeho gáže totiž uhradí coloradští Avalanche.

A dál? V zámoří se proslýchá, že Barrie je ochotný s Torontem podepsat nový kontrakt, nicméně žádá roční plat kolem osmi milionů dolarů. Mimochodem, stejné peníze bere i Babock.

Je to příliš? Odpověď na tuto otázku se různí podle toho, jakým prizmatem na Barrieho koukáte. Buď lze obdivovat za nápadité přihrávky, kterých klidně za sezonu nastřádá 50, nebo hanit za zbytečné chyby při bránění a takřka nulový důraz.

Babcock má tu výhodu, že může nějaký čas sledovat, jak výrazně Barrieho přednosti převažují nad jeho slabými stránkami a jak moc si rozumí s Jakem Muzzinem, případně s Riellym.

Zároveň je potřeba mít na paměti, že pouze Rielly je ze všech zmiňovaných beků podepsaný na déle než jen příští sezonu. Maple Leafs tak budou mít mnoho možností, jak sestavit defenzivní val pro budoucnost.

I díky zásobě talentů ve své organizaci.

Bude pro ně Barrie mentorem a zůstane v ontarijské metropoli na pár let? Vyjednávání začínají.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.