bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

S Vegas to nevyšlo, letos už se radoval. Je to fantazie, říká Perron

15. června 2019, 5:51

Šimon Rogner

Pěkných pár hektických let za sebou má útočník David Perron. Za poslední čtyři ročníky vystřídal pět týmů, dvakrát se stěhoval uprostřed sezóny. V červnu 2017 si ho na expanzním draftu vybralo Vegas, s nímž se loni probojoval až do finále. To ale ovládl Washington a na letošní sezónu se Perron znovu vrátil do St. Louis. A přestože mu základní část nevyšla tak jako loni, v play off byl u důležitých branek a nakonec i zisku Stanleyova poháru.

Blues ho draftovali, s Blues odehrál své první utkání v základní části i play off a s Blues nakonec vyhrál svůj první Stanley Cup. Kariéra Davida Perrona je neodmyslitelně spojena s klubem z Missouri. Zejména poslední věta posledního souvětí však rozhodně platit nemusela.

Vždyť loňský červenec bojoval Perron v závěrečné sérii play off v dresu Golden Knights, kteří ve své první sezóně existence šokovali celou NHL a probojovali se až do finále. V ní dokonce vyhráli úvodní utkání, ale Washington vedený Alexandrem Ovečkinem stav otočil a v pátém zápase slavil Stanley Cup.

Perron byl (společně s Jamesem Nealem) jedním z několika neomezených volných hráčů v týmu nováčka (UFA) a rozhodl se, že s Vegas nepodepíše. Na očích měl pouze jediný tým – St. Louis. S generálním manažerem Dougem Armstrongem se dohodl na čtyřleté smlouvě na 16 miliónů dolarů. Od ostatních týmů by přitom bezpochyby mohl dostat vyšší nabídky – vždyť měl za sebou sezónu, v níž v 70 utkáních zaznamenal 66 bodů!

Vybral si však St. Louis a nyní rozhodně nelituje. V základní části si sice statisticky pohoršil (46 bodů v 57 utkáních), se sedmi brankami a celkově 16 body ve 26 střetnutích byl klíčovým mužem za prremiérovou cestou Blues na vrchol.

„Je to tak výjimečný pocit. Nic se s tím nedá srovnat. Z osobního hlediska – třetí štace v St. Louis a druhá účast ve finále, tentokrát vítězná – je to fantazie,“ říkal jednatřicetiletý Kanaďan hned na ledě po vítězném sedmém utkání v Bostonu.

Perron hrál za St. Louis v letech 2007 až 2013, další tři sezóny pendloval mezi Edmontonem, Pittsburghem a Anaheimem a až na ročník 2016/17 se vrátil znovu k Blues. S nimi podepsal dvouletou smlouvu, kterou už ale dokončil ve Vegas. St. Louis ho totiž nechali nechráněného během expanzního draftu.

„Tohle město všechny ty roky prahlo po Stanley Cupu. Chtěl jsem být jeho součástí. Hodně do mě investovali, já jsem hodně makal na tom, aby to vyšlo. A o tomhle to je,“ vypráví Perron a ukazuje na oslavy na ledě TD Garden. „Vždycky jsem v tenhle tým věřil. Vždycky jsem věřil v to, o co se tu snažil Doug (Armstrong). Když si vezmu, že jsem hrál ve finále už loni s Vegas, je ta letošní výhra ještě výjimečnější.“

Ani Perron přitom nezačal, stejně jako celý tým, sezónu optimálně. O známém obratu a posledním místě v lednu už toho bylo napsáno hodně. Věřil Perron, že Blues mizerný začátek ročníku ještě zvrátí? „Věřil jsem, protože jsem viděl, co se stalo rok předtím s Vegas. Žádný tým není perfektní. Od série proti Winnipegu, když jsme v pátém zápase prohrávali 0:2, jsme vždycky dokázali najít způsob, jak vyhrát. Různí kluci dávali klíčové góly. Proto je tenhle tým tak výjimečný,“ zakončuje.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.