bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Sabres si mohou oddychnout, Eichel opouští univerzitu

3. července 2015, 12:00

Vojtěch Tůma

I přes to, že organizace Buffalo Sabres již podruhé za sebou skončila na samém chvostu tabulky NHL, volily Šavle na letošním draftu, který se konal v prosluněné Floridě, „až“ z druhého místa. Už dopředu bylo jasné, na kterého hráče jejich volba padne. Olejáři z Edmontonu si jakožto první volbu podle očekávání vybrali Connora McDavida. Ovšem Buffalo mělo také zajištěno kvalitního mladého hokejistu s velkou budoucností. Osmnáctiletý Jack Eichel je ze svého nového působiště nadšen a ve středu podepsal s vedením Sabres vstupní tříletý kontrakt. Ovšem ještě před nějakými dvěma měsíci to vypadalo, že vše bude jinak.

S tím, že bude rodák z Chelmsfordu na letošní aukci mladých talentů draftován jako číslo dva, se počítalo. Ovšem ještě v dubnu to vypadalo, že si tým, jenž si Eichela vybere, bude muset na jeho služby ještě nějaký ten čas počkat. Americký mladík uplynulou sezónu odehrál na Bostonské univerzitě a nutno podotknout, že opravdu zářil. Ve čtyřiceti mačích si připsal skvělých jedenasedmdesát bodů. Není tedy divu, že se trenér bostonského univerzitního týmu Dave Quinn snažil Eichela přesvědčit, aby s odchodem do NHL ještě jeden či dva roky vydržel.

Nápad to nebyl úplně špatný. Už v minulosti se objevili hráči, kteří poté, co byli draftováni, ještě s přechodem mezi hokejovou elitu chvilku posečkali a vyplatilo se jim to. Jmenujme například útočníka Maple Leafs Jamese van Riemsdyka nebo Predátora Colina Wilsona. Toto rozhodnutí velice prospělo i Jonathanu Toewsovi. Sedmadvacetiletý střední útočník je v současnosti považován za jednoho z nejlepších kapitánů v National Hockey League a letos to jen potvrdil, když dovedl Blackhawks ke třetímu Stanley Cupu v posledních šesti letech.

Ovšem jak už bylo výše zmíněno, Jack Eichel nakonec kouzlu nejlepší hokejové soutěže neodolal. Generální manažer týmu z města ležícím na západě státu New York Tim Murray oznámil veřejnosti tuto radostnou novinu na středeční tiskové konferenci ve First Niagara Center:

„Tato událost je skvělým okamžikem v historii naší organizace. Tento mladý muž nás dostane z pozic, na kterých jsme se posledních pár let nacházeli a doufejme, že nám pomůže dostat se tam, kde chceme všichni být.“ Americký mladík byl na tiskovce samozřejmě také přítomen a prozradil, že definitivní rozhodnutí učinil až po světovém hokejovém šampionátu, na kterém se se sedmi body v deseti zápasech vůbec neztratil.

 „Před mistrovství světa jsem byl velice nejistý. Ale po turnaji, na kterém jsem nasbíral neskutečné množství zkušeností, jsem měl jasno. Oznámit to veřejnosti jsem samozřejmě nemohl, jelikož jsem ještě nebyl ani draftovaný,“ říká Eichel. „Je to neskutečné, jsem opravdu nadšený. Když se podívám na organizaci Sabres, vidím velice slibnou budoucnost. Je to sen, působit jako profesionální hokejista a já udělám vše, co bude v mých silách, abych Buffalu příští sezónu pomohl,“ dodává.

Hodně postřehů k celé této situaci poskytl i nový kouč Šavlí Dan Bylsma, který mj. Eichela jakožto asistent trenéra týmu USA na letošním světovém šampionátu hraném v Praze a Ostravě koučoval. „Na mistrovství jsem ho bedlivě pozoroval. Střetl se tam s hráči z NHL, s dobrými hráči z NHL a vedl si proti nim opravdu skvěle,“ říká Bylsma, který se po roční pauze vrací do role hlavního kouče, naposledy vedl Pittsburgh.

Tim Murray před nějakým časem prohlásil, že na trhu volných hráčů bude velice agresivní a zatím tento svůj výrok dodržuje. Kromě amerického supertalentu se k Sabres stěhují  také Ryan O´Reilly a Jamie McGinn z Colorada. Hodně se očekává především od prvního jmenovaného, který se s vedením Lavin díky svým ne úplně skromným požadavkům nebyl schopen domluvit na nové smlouvě a tak byl poslán právě do Buffala, kde jsou, podle slov Murrayho, na vysoké cifry připraveni.

Brankářskou jedničku vidí generální manažer Šavlí ve švédském dlouhánovi Robinu Lehnerovi, kterého z Ottawy doprovodil také zkušený harcovník David Legwand. Dvoucestné smlouvy přijali dva mladíci, konkrétně se jedná o obránce Matta Donovana a útočníka Jasona Akesona. Zkrátka a dobře to letos konečně vypadá, že Sabres nebudou v NHL pouze do počtu. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.