bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Sága Stamkos pokračuje. Vedení Tampy kanonýrovi údajně nabídlo 8,5 milionu na sezonu

26. ledna 2016, 12:00

David Baláš

Smlouva na osm let s ročním výdělkem 8,5 milionů dolarů. Takovou nabídku podle deníku Sportsnet údajně předložilo vedení Tampy Bay největší hvězdě týmu Stevenu Stamkosovi. Kanadský útočník, jemuž po sezóně končí kontrakt, však zůstal neurčitý. „Na tohle téma se nebudu vyjadřovat,“ řekl pouze.

Dostal nabídku? Nedostal nabídku? „Nechápu, jak se mohl někdo k takovým informacím dostat. Posledních pár měsíců jsme naše záležitosti řešili jen uvnitř týmu a tak to také zůstane,“ odmítl Stamkos živit spekulace.

Pokud by se fáma potvrdila, kapitán Blesků by si oproti dosavadnímu kontraktu polepšil o milion dolarů ročně. Nabídka v celkové výši 68 milionů dolarů by však přesto zůstala daleko za očekáváními. Vždyť obecně se má za to, že Stamkos touží po podobném kontraktu, jaký podepsali Patrick Kane s Jonathanem Toewsem či nedávno Anže Kopitar. První dva budou brát každý rok 10,5 milionu dolarů, slovinský útočník jen o půl milionu méně.

Pětadvacetiletý Stamkos je nejblyštivějším klenotem Tampy a pomalu se dostává do nejlepších sportovních let. V posledních dvou sezónách se jeho bodová produkce ztenčila a vyhořel také ve finále play-off proti Chicagu, v němž nevstřelil ani gól a zaznamenal jedinou asistenci.

I tak by však byl suverénně nejlákavějším zbožím na letním přestupovém trhu za několik posledních let, pokud by se s Blesky na nové smlouvě nedohodl. Po šanci na jeho podepsání by mohlo skočit například Toronto, které se zdá být jedním z nejvážnějších zájemců o Stamkosovy služby.

Generálnímu manažerovi Stevu Yzermanovi rozhodování stěžují vyhlídky na blízkou budoucnost. V dalších dvou létech bude muset řešit konec kontraktů Victora Hedmana, Ondřeje Paláta, Nikity Kučerova, Tylera Johnsona, Alexe Killorna a také Bena Bishopa. Bude tedy muset více než rozumně nakládat s penězi, aby si uchoval nejen místo pod platovým stropem, ale zejména klíčové hráče kabiny, na nichž stojí a padá hra Lightning.

„Líbí se mi, jak vypadá náš tým, jaké máme hráče. Samozřejmě bychom chtěli udržet všechny, pokud to bude v našich silách,“ uvedl Yzerman diplomaticky ještě před Vánoci. Vzápětí přidal nápovědu, podle které by se mohl v přestupovém období rozhodovat. „Probojujeme se do play-off? Dostaneme se tam, nebo to nedokážeme? Pak si můžeme začít odpovídat a na základě toho určit strategii. Jestli udělám nějakou změnu, chci zkvalitnit tým nejen pro přítomnost, ale také pro budoucnost,“ nastínil.  

Stamkos je momentálně druhým nejproduktivnějším hokejistou Tampy za Kučerovem. Ve 48 zápasech nastřílel 20 branek (z toho čtyři vítězné) a připsal si 17 asistencí. Několikrát již veřejně zopakoval, že chce zůstat na Floridě a s klubem vyhrát Stanley Cup, který mu loni těsně utekl.

Údajná nabídka by se ale hráči jeho kalibru nemusela zdát dostatečně adekvátní. Jaké budou další kroky rodáka z Markhamu, ovšem zřejmě ukáží až následující dny. Sága Stamkos pokračuje…

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.