bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Sam Gagner se těší na nový začátek u arizonských Coyotes

2. září 2014, 18:41

Jan Šlapáček

Již na osmou sezonu mezi hokejovou elitou se chystá útočník Sam Gagner a vstoupí do ní v dresu Arizony Coyotes. Na jih USA se dostal dvěma výměnami během jednoho dne a věří, že se mu v arizonské poušti konečně podaří naplnit potenciál, který mu byl před lety přisuzován.

V roce 2007 byl Gagner draftován Edmontonem Oilers ze šestého místa a okamžitě si zajistil místo v sestavě kanadského celku. Bilance 13 branek a 36 asistencí v nováčkovském ročníku mu do dalších let nastavila vysokou laťku. Tu se mu už ale překonat nepodařilo.

Svůj podíl na tom jistě měly i hubené roky, které Olejáři prožili. Týmové neúspěchy zároveň pravidelně ústily ve vysoké postavení Edmontonu na letních draftech a pro pětadvacetiletého rodáka z kanadského Londýna přestávali trenéři nalézat dostatek místa.

Vše vyvrcholilo poslední sezonu, kdy juniorský mistr světa z roku 2007 zaznamenal pouhých 37 kanadských bodů v 67 zápasech. Vedení Oilers tak sáhlo k očekávané výměně a svého centra poslalo do Tampy Bay. U Lightning ale příliš dlouho nepobyl, celek z Floridy ho ještě tentýž den poslal do Arizony.

„Poslední roky v Edmontonu nebyly nijak podařené, to víme všichni. Moje kariéra je ve fázi, kdy musím udělat významný krok vpřed a věřím, že Arizona Coyotes je pro tento krok správným klubem,“ řekl Gagner pro NHL Network.

Navzdory statistikám v Gagnerovi stále dřímou výborné ofenzivní schopnosti. Stačí si vzpomenout na památný souboj s Chicagem, kdy se podílel na osmi brankách Oilers.

„Sestava Edmontonu je plná ofenzivně nadaných hráčů, kteří mají podobný herní styl, a Sam by nedostal tolik prostoru. Náš tým je poskládaný jinak a ony klíčové minuty na ledě by měl dostat,“ slíbil trenér Arizony Dave Tippett.

Pro Gagnera by příjemnou změnou mohla být také stabilní pozice hlavního kouče. Zatímco v Edmontonu zažil během sedmi let pět trenérů, Tippett vede Coyotes už od roku 2009 a razí jasnou filozofii. „Trenér chce po týmu poctivou hru na obou koncích kluziště. Myslím, že se svým stylem hry do kádru zapadnu,“ uzavřel Gagner.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.