bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Samostatné nájezdy a Philadelphie? Velká bída

25. prosince 2017, 11:00

Lukáš Podleśny

Hokejisté Philadelphie mají několik velmi šikovných hráčů. Giroux, Voráček, Filppula, Patrick a další. Jenže když přijde na nájezdy, je to jedna velká bída. Kvůli tomu mají Flyers statisticky nejhorší úspěšnost nájezdů.

Nejen hráčům letošní soupisky Flyers se na nájezdy nedaří a nedařilo. Od roku 2005 Philadelphia vyhrála pouze 40 ze 118 rozstřelů. A to za Letce nastupoval například i slavný Peter Forsberg a bránu hájil třeba Sergej Bobrovskij. Prostě a jednoduše jsou nájezdy pro Philadelphii opravdová noční můra, což pokračuje i po zatím posledním utkání na ledě Columbusu.

Proti Blue Jackets se neprosadil Couturier, Giroux ani Voráček. Dohromady byli střelci Philadelphie v letošní sezóně úspěšní pouze ve třech z deseti nájezdů. To by sice nebylo nic hrozného, průměr celé NHL je 32,2 %, nicméně špatně jsou na tom především gólmani. Jejich úspěšnost se po deseti nájezdech drží na čtyřiceti procentech. Žádný tým na tom není hůře.

Pro dlouholeté fanoušky Philadelphie to ale není nic nového. Samostatné nájezdy byly v NHL zavedeny v roce 2005 a od té doby mají Letci úspěšnost slabých 34 %. To je zdaleka nejhorší procento ze všech celků. Žádný jiný tým totiž dosud nespadl pod čtyřicetiprocentní úspěšnost. 

Navíc je Philadelphia tragická i v celkových hodnotách. S počtem 40 výher je historicky druhým nejhorším týmem, neboť o jedno vítězství méně má jen Carolina. Brankářská úspěšnost 59,5 % je zcela nejhorší a na 28. pozici jsou Flyers, co se týče proměňování nájezdů. Dosud se totiž útočníci a obránci Philadelphie prosadili ve 111 ze 400 samostatných nájezdů.

Jeden by si řekl, že letošní tři prohry nejsou nic strašného, avšak díky třem bodům by se Philadelphia dostala na jeden bod od postupové osmičky. Každopádně je záhadou, co stojí za tak tristními statistikami Flyers. Na to však tým kolem Jakuba Voráčka musí rychle zapomenout, neboť v boji o play-off se znovu bude hodit každý bod.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.