bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

San Jose čelí vyřazení i hrozbě velké marodky. Dotáhne St. Louis postup?

21. května 2019, 20:23

Jan Vojkůvka

Finále Západní konference čeká v pořadí šestý zápas. K němu nastoupí St. Louis proti San Jose na domácím ledě a bude moci celou sérii zakončit. Dokáží Blues využít podpory svých fanoušků ke čtvrtému vítězství a vybojují šanci zahrát si o Stanley Cup proti Bostonu?

02:00 St. Louis Blues - San Jose Sharks

Stav série: 3-2

Dočká se Boston svého finálového soupeře, nebo si bude muset ještě počkat? Na to odpoví noční zápas mezi St. Louis a San Jose, který se bude hrát v Enterprise Center.

Blues sice prohrávali v sérii 1:2 na zápasy, ale podařilo se jim vyhrát čtvrtý i pátý zápas a otočit vývoj finále Západní konference ve svůj prospěch. A zejména poslední duel, který se hrál v San Jose, vyhrálo St. Louis ve velkém stylu.

Výhra 5:0 přitom byla k San Jose ještě hodně milosrdná. St. Louis totiž hrálo hned 8 přesilovek a využít dokázalo jen jednu. Šest těchto přesilovek hráli Blues ve třetí třetině, dvakrát dokonce v pěti proti třem. Prosadit se v početní výhodě dokázal nakonec jen na začátku poslední dvacetiminutovky Jaden Schwartz, který nasázel hattrick.

Na druhé straně Sharks, pokud si odmyslíme tolik oslabení, měli i smůlu. Jejich řady decimovala zranění a páté střetnutí nedohráli Tomáš Hertl, Erik Karlsson a Joe Pavelski. Týmu navíc hrozí, že tato trojice může vynechat klíčový šestý zápas.

„Nebudu o zraněních mluvit,“ řekl stroze trenér Peter DeBoer v pondělí. To je vcelku pochopitelné. Týmy, pokud to situace dovolí, odmítají během play off podávat informace o zraněních, obzvlášť u důležitých hráčů. 

Pokud se černý scénář pro San Jose potvrdí, budou to mít DeBoerovi svěřenci na ledě St. Louis o to těžší. Skládat zbraně však nikdo nehodlá, což se ostatně už v letošních bojích o Stanley Cup potvrdilo. A to zejména u San Jose.

V prvním kole proti Vegas prohrávali Sharks 1:3 na zápasy, v rozhodujícím sedmém utkání 0:3, a přesto postoupili. Vyrovnanou sérii sehráli i proti Coloradu, rovněž na sedm zápasů. Jak vidno, pod tlakem se jim hraje dobře. 

Blues naopak touží zakončit probíhající sérii na domácím kluzišti. V tom by jim nejvíce mohl pomoci brankář Jordan Binnington, jenž v posledních dvou zápasech čelil 51 střelám a inkasoval pouze jednou. Pomalu se stává noční můrou Žraloků.

Pokud by se St. Louis podařilo postoupit do finále Stanley Cupu, završili by tím neuvěřitelnou cestu touto sezonou. V jejím průběhu se potáceli u samého dna ligy, pak se neskutečně herně zvedli a nejen, že vybojovali postup do play off, ale v něm mají na dosah samotné finále, které si zahráli naposledy v roce 1970.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.