bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

San Jose chybí poslední krok, pošlou Žraloci Blues na dovolenou?

25. května 2016, 20:00

Vojtěch Balon

Poslední krok k postupu do finále play-off NHL schází San Jose. Naopak St. Louis pochopitelně nechce balit kufry a hodlá udělat všechno pro to, aby i Západní konference poznala ve své poslední sérii napětí sedmého duelu.

3:00 San Jose Sharks – St. Louis Blues

Stav série: 3:2 

Bluesmani už byli v probíhajících vyřazovacích bojích dvakrát v situaci, že potřebovali bezpodmínečně zvítězit. Sedmé zápasy proti Chicagu i Dallasu parta trenéra Kena Hitchcocka zvládla, dnes bude St. Louis muset bojovat už o to, aby nějaký sedmý zápas vůbec proběhl – v případě vítězství Blues by se hrál v noci na sobotu ve Scottrade Center. "V průběhu sezóny jsme ukázali, že se nikdy nevzdáváme," varuje Carl Gunnarson.

Ken Hitchcock už podruhé v této sérii sáhne ke změně mezi třemi tyčemi. Experiment s Jakem Allenem příliš nevyšel, po dvouzápasové pauze tak bude chytat opět zkušený Brian Elliott. "Nám je to ale úplně jedno, naši hru to neovlivní," mávl nad gólmanskými čachry v táboru soupeře rukou žraločí lodivod Peter DeBoer.

Naděje Sharks na vítězství se v této sérii prakticky odvíjí od úspěšnosti přesilových her. Hokejisté San Jose nevyužili ani jednu z osmi početních výhod ve dvou utkáních, které nezvládli, naopak ve druhém a pátém utkání série Pavelski a spol. využili hned čtyři přesilovky.

Klíčem úspěchu Blues tak bude vyhnout se trestné lavice, a tedy zbytečných faulů pramenících z frustrace. Hitchcockově partě to minule nevyšlo a na výsledku 3:6 z jejího pohledu se to samozřejmě projevilo. "Byli jsme moc agresivní. Pokud se trochu uklidníme, bude to dobré," soudí Hitchcock.

Žádné velké změny v sestavě se neočekávají, Sharks se i nadále budou muset obejít bez zraněného Matta Nieta, rychlík ze třetí lajny trpí zraněním v horní části těla. Mimo sestavu Blues nejspíš opět zůstane Scottie Upshall, jenž se po rychlé rekonvalescenci vrátil do tréninkového procesu, Hitchcock ale dal v posledních dvou mačích přednost jiným.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.