bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

San Jose může získat slibný náskok 3:0 na zápasy, další dvě série poznají svého lídra

3. května 2016, 20:00

Jan Prošek

V noci pokračuje play-off NHL. Na programu jsou hned tři zápasy. V pohodě hrající San Jose zaútočí na třetí výhru v sérii. Islanders se vrací po dvou zápasech na ledě soupeře do domácího prostředí, kde budou hostiti Tampu, s níž ale nepřiletěl kapitán Stamkos. Třetím utkáním pokračuje také souboj Blues a Stars.

01:00 New York Islanders – Tampa Bay Lightning

Za stavu 1:1 se série dostává na led Islanders. S Tampou neodcestoval kapitán Steven Stamkos, který do nočního zápasu nenastoupí vinou zranění. V pondělí však s týmem trénoval útočník Erik Condra. Nastoupil ve formaci s Vladislavem Naměstnikovem  a Jonathanem Marchessaultem. Marodka Blesků se pomalu vyprazdňuje, před samotným tréninkem absolvovali bruslení na ledové ploše obránci Anton Stralman, Matthew Carle a útočník J. T. Brown. „Chceme zpátky do sestavy všechny zraněné hráče. Uvidíme, jak se před zápasem budou cítit,“ pravil trenér Jon Cooper.

Ostrovanům by se do sestavy mohli vrátit hráči, kteří úvodní dva duely neodehráli. Jedná se o obránce Ryana Pulocka a útočníka Joshe Baileyho. „Cítím se dobře, rád bych týmu v domácím prostředí pomohl,“ dodal Bailey, který byl v šestém zápase proti Floridě zraněn. Pondělní trénink s týmem absolvoval brankář Jaroslav Halák, ale podle slov kouče ještě není připraven zasáhnout do zápasu.

03:00 Nashville Predators – San Jose Sharks

San Jose na svém ledě oba předchozí zápasy vyhrálo, a tak není divu, že Peter DeBoer oznámil, že sestava zůstane totožná. Vzhledem k tomu, že Žraloci v pondělí nevyužili možnost tréninku na ledě, lze očekávat, že se zaměřili na taktické prvky, k nimž není účast na ledě potřeba. Kromě první formace bude mužstvo spoléhat také na kvalitní výkon brankáře.

Nashville jednak úvodní dva duely na ledě soupeře prohrál, ale také se mu nedaří při hře s nestandardním počtem hráčů. Přesilové hry ani oslabení zdaleka nehrají Predators podle představ. Trenér týmu,  Peter Laviolette, přiznal, že právě na tyto herní prvky bude klást důraz. „Musíme se v tomto zlepšit, zatím je to náš největší problém. Prohrát další zápas by bylo velmi nepříjemné,“ dodal.

03:30 St. Louis Blues – Dallas Stars

Série se na led Blues stěhuje za stavu 1:1. Kdo nastoupí v brance hostujícího týmu do třetího duelu série, to jisté není. Předchozí zápas začal mezi třemi tyčemi Stars Kari Lehtonen. Ten však inkasoval tři góly z pěti střel a vystřídal ho Antti Niemi. Centr Tyler Seguin a pravé křídlo Patrick Eaves trénovali v pondělí, ale do St. Louis neodcestovali.

V brance domácího celku nastoupí Brian Elliot, který je v pořádku po zásahu do masky během druhého zápasu série. Po Spezzově ráně potřebovala maska opravit, ale gólman zůstal ve hře. Trenér Hitchcock se nechal slyšet, že se do základní sestavy vrátí pravý křídelní útočník Ryan Reaves, který nastoupil po delší pauze poprvé v sobotu. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.