bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

San Jose vs. St. Louis. Kdo vstoupí do finále Západní konference lépe?

11. května 2019, 19:15

Ondřej Mach

Ve čtvrtek začalo finále Východní konference, dnes fanoušky NHL čeká start finále té Západní. Od dvou hodin po půlnoci SEČ se proti sobě postaví hvězdami nabití San Jose Sharks a jedno z překvapení letošní vyřazovací části – St. Louis Blues.

02:00 San Jose Sharks – St. Louis Blues

Stav série: 0:0

Žraloci za sebou mají dvě vyčerpávající série. Po zázračném obratu s Vegas si v sedmi zápasech poradili i s Coloradem. Rozhodující sedmý duel, hraný na domácím ledě, ovládli poměrem 3:2. Do sestavy se po šestizápasové absenci vrátil i kapitán Joe Pavelski a hned pomohl k postupu brankou a asistencí.

Blues v prvním kole vyřadili favorizovaný Winnipeg, následně přešli i přes Dallas a jsou mezi čtyřmi nejlepšími týmy NHL. Po velmi špatném začátku ročníku, kdy se klub z Missouri propadl až na dno tabulky, je zatím úspěšná jízda play off velkým zadostiučiněním.

Oba týmy na sebe letos narazily třikrát. Úvodní setkání opanovali 10. listopadu Bluesmani 4:0, Sharks jim porážku oplatili o osm dní později stejným poměrem. Třetí klání z března vyznělo lépe pro San Jose (3:2 pp).

Klíčem k postupu do finále NHL budou zřejmě přesilové hry, oba týmy musí zlepšit svoji hru v početní převaze. Blues ve druhém kole z 22 přesilovek využili pouze dvě, Žraloci na tom nebyli o moc lépe (2 z 20).

„Chápeme, že jsme teprve na půli cesty,“ nechal se slyšet Joe Pavelski. „Máme ale v mnoha ohledech skvělý tým, takže se musíme pořádně soustředit, protože to bude jen těžší.“

„Bude to velká výzva, ať se děje cokoliv,“ řekl centr Blues Ryan O’Reilly. Osmadvacetiletý hokejista je s devíti body (2+7) třetím nejproduktivnějším hráčem svého týmu v play off. Na druhém místě je obránce Alex Pietrangelo (2+9), týmovým tabulkám vévodí nejlepší střelec St. Louis ve vyřazovací části Jaden Schwartz (8+3).

Sharks budou spoléhat na tři čtrnáctibodové hráče. Shodnou bilanci (9+5) mají Logan Couture a český útočník Tomáš Hertl. Pět branek a devět asistencí zapsal obránce Brent Burns.

V brankovišti zřejmě začne Martin Jones, proti němu se pravděpodobně postaví Jordan Binnington. Dá se očekávat, že oba týmy nastoupí ve stejných sestavách jako v rozhodujících utkáních druhého kola.

První zápas finálové série mezi San Jose Sharks a St. Louis Blues startuje dvě hodiny po půlnoci našeho času.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.