bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Šance pro Jeřábka? Obranný val Habs se úží, Vegas si vybralo Jemelina

22. června 2017, 19:00

Vojtěch Balon

Montréal Canadiens potřebovali po další nepříliš úspěšné sezóně posílit útok jako sůl, což generální manažer Marc Bergevin prozatím vyřešil ziskem talentovaného Jonathana Drouina z Tampy Bay. Opačným směrem putoval bek Michail Sergačjov a jak se později ukázalo, nebyl jediným obráncem, který opustil Montréal.

Habs se o pár dnů později zbavili i Nathana Beaulieua, za nějž z Buffala utržili volbu ve třetím kole draftu. V noci na čtvrtek si navíc Vegas Golden Knights v rozšiřovacím draftu zamluvili zkušeného Alexeje Jemelina, a tak se konkurence v defenzívě Canadiens ještě výrazněji snížila.

To je dobrou zprávou pro českého zadáka Jakuba Jeřábka, který si díky povedeným výkonům v KHL a v dresu národního týmu vysloužil smlouvu se slavným kanadským klubem. Díky odchodům Sergačjova, Beaulieuho a Jemelina se Jeřábkovy šance na NHL výrazně zvýšily, český reprezentant ale bude muset o svých schopnostech ještě přesvědčit na zářijovém kempu.

Montréal má momentálně pod smlouvou kvarteto obránců Shea Weber, Jordie Benn, Jeff Petry a Brandon Davidson. Vysoce pravděpodobné je i pokračování Andreje Markova, jemuž sice prvního července končí smlouva, odchod Jemelina ale uvolnil více než 4 miliony dolarů pod platovým stropem, a tak by jeho podpis měl být spíše formalitou.

Otazníky pak visí u Nikity Nestěrova, jehož Habs v lednu získali z Tampy Bay. Ruský bek zřejmě trenéra Claudea Juliena příliš nepřesvědčil, v play-off proti New York Rangers totiž odehrál jen dva zápasy. Zahraje si Jakub Jeřábek NHL?

 

Aktualizace: Montreal získal po napsání článku z Vegas obránce Davida Schlemka!

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.