bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Säteri na scénu! Finský gólman novou jedničkou Floridy

26. ledna 2018, 17:00

Lukáš Podleśny

Boje o play-off začínají pomalu finišovat a trápící se Florida má problémy v brankovišti. Při zranění Roberta Luonga sice nastupoval James Reimer, nicméně ten je od úterý také na listině zraněných. Na scénu tedy přichází Harri Säteri.

Floridské Pantery měl letos táhnout především velezkušený Roberto Luongo. Jenže kanadský gólman, jenž je majitelem dvou zlatých medailí z olympijských her, už je nějaký ten pátek mimo hru. Nejenže byl zraněný na začátku sezóny, od 6. prosince s ním Florida opět nemůže počítat. Navíc není jasné, kdy se jeho zranění třísel vyléčí.

Drtivou většinu zápasů tedy letos odchytal James Reimer.  Devětadvacetiletý gólman nastoupil do 32 utkání, ve kterých si držel úspěšnost lehce přes 91 % a průměr inkasovaných gólů na zápas přesahoval tři branky. Nic světoborného, avšak při zdravotních problémech brankářské jedničky se s tím Florida musela spokojit. I tato kapitola je však minimálně na dva týdny přerušena.

Od úterního utkání s Dallasem je novou jedničkou Floridy Harri Säteri. Finský gólman se v posledních sezónách prezentoval ve velmi dobrém světle, když táhl ruský Viťaz. Florida tedy neváhala a brankáři draftovanému v roce 2008 San Jose Sharks nabídla jednoroční smlouvu. Opravdu velmi kvalitní trojka pro tým, který se chtěl letos konečně vrátit do vyřazovacích bojů.

A nyní má Säteri obrovskou šanci ukázat, co v něm je. Zatím sice nastoupil jen do čtyř utkání, ve kterých měl úspěšnost slabých 88 %, nicméně kdy jindy než při zranění dvojice Luongo – Reimer by měl dokázat, že do NHL patří? Navíc jestli se Florida ještě hodlá zapojit do bojů o play-off musí mít v bráně spolehlivou zeď.

Zatím se tedy od zranění Reimera odehrálo jedno utkání Floridy a Panteři zaznamenali porážku 2:4. Na druhou stranu, Säteri předvedl 42 zákroků a úspěšnost měl solidních 91,3 %. I tady jde vidět, že finský gólman může být tím pravým ořechovým. Sám ale na všechno nestačí.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.