bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Sázka na Smithe Calgary vychází. Poskytuje nám velkou sebedůvěru, libuje si trenér

5. listopadu 2017, 12:30

Pavel Golasowski

Když hledalo vedení Calgary Flames po minulé sezoně náhradu za jedničku Briana Elliotta (odešel do Philadelphie) a podepsali Mikea Smithe, mnoho expertu kroutilo nevěřícně hlavou. Jenže pětatřicetiletý Kanaďan vyvedl všechny z omylu. Měsíc po začátku NHL předvádí parádní výkony. Největší otazník visící nad Calgary tak byl zodpovězen.

Mike Smith je v šatně Flames momentálně velmi oblíbeným spoluhráčem. S trochou nadsázky se dá říci, že téměř sám vyhrál pro Calgary dva poslední zápasy proti Washingtonu Capitals a Pittsburghu Penguins. Dohromady na něj vyslali soupeři 75 střel z nichž pochytal 73. Flames tak stačilo k vítězství rozvlnit síť v každém zápase dvakrát. Heroické výkony Mikea Smithe ženou kupředu celé mužstvo, jenž začíná pomalu vykazovat známky sebevědomí, které minulý rok stačily na týmový rekord v počtu jedenácti výher v řadě.

Avšak zásadní rozdíl oproti loňskému roku je postava v brankovišti. Jakmile se dostanou Flames do tempa a Smith si udrží svou výkonnost, může se tým z Alberty stát velmi obávaným soupeřem. V posledním zápase proti Pens pokryl zkušený Kanaďan, tuto sezónu již potřetí, přes 40 střel.

„Předvedli hru, jakou by se chtěli prezentovat v play-off, ale náš brankář byl skvělý, zachránil nás,“ rozplýval se nad výkonem svého svěřence trenér Flames Glen Gulutzan. „Byl to jeden z nejlepších brankářských výkonu, který jsem za poslední dobu viděl. Poskytl nám sebedůvěru do dalších zápasů.“

Stejně jako kdysi Miikka Kiprusoff, je i Smith schopen maskovat pomocí svých výkonu drobné nedostatky ve hře Flames. Ačkoli to nyní může být pro některé lidi nepochopitelné, tak ti, kdo ho minuly rok sledovali zblízka, museli vědět, že do Kanady míří brankář, který má za sebou skvělou sezónu.

„Myslím si, že minulý rok jsem podal nejvíce stabilní výkony v mé kariéře,“ řekl Smith. „Samozřejmě, že těch výher nebylo moc. Nicméně, mým osobním cílem bylo podávat takové výkony, aby se nemohlo kvůli prohrám ukazovat na brankáře. Podobnou výkonnost jsem si chtěl přenést i do nové sezóny a do nového týmu.“

Smith nastoupil do všech utkání (kromě jednoho), včetně zápasu s historickým zápisem proti Anaheimu, když Calgary porazili Ducks po jedenácti letech na jejich půdě. Zatímco jeho spoluhráči se rvali o každý centimetr ledu, on si připsal první nulu v sezóně. Jeho statistky mluví za vše. Procentuální úspěšnost zákroků je skvělých 93,56 % s průměrem 2,18 obdržených gólu na zápas.

Velký otazník nad jeho hlavou odpověděl po svém. Další důležité otázky však v kabině Flames přetrvávají. Jak je na tom brankář číslo dvě nebo speciální formace a hlavně, kdy se na ledě opět ukáže Jaromír Jágr.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.