bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Sázku mezi přáteli přebilo fiasko. Lindholm ví, proč Plameny pohořely

24. srpna 2019, 14:00

Tomáš Zatloukal

Byla to sladká výhra. Švédský hokejista Elias Lindholm díky báječnému finiši základní části přeskočil v tabulce produktivity NHL Gabriela Landeskoga a zajistil si od svého krajana pozvání na večeři. Jenže vítězná sázka o to, kdo nasbírá více bodů, mu brzo pořádně zhořkla.

Lindholm s Calgary Flames narazili v prvním kole play off právě na Landeskoga a Colorado Avalanche.

A to doslova. Favorizovaný mančaft vypadl po pěti zápasech, proti důraznému a rozjetému soupeři si prakticky ani neškrtl.

A Lindholm ví, proč neměly Plameny proti Lavinám nárok. "Úvodní zápas série jsme vyhráli se štěstím. Ale pak už jsme neměli šanci, byli zkrátka příliš dobří. V tu chvíli jsem měl poprvé v sezoně pocit, že jsme v problémech. Prostě nás jasně přehrávali," rozpovídal se pro Sportsnet.

Calgary ovládlo Západní konferenci, dávalo spoustu gólů, patřilo mezi aspiranty na zisk Stanley Cupu. Jak je tedy možné, že přes Colorado nepřešlo?

"Myslím si, že to bylo tím, že jakmile jsme si zajistili postup do play off, tak jsme polevili. Nebylo to úmyslné, ale prostě jsme trochu zvolnili. Coloradští hráči se rvali až do konce základní části o nejlepší osmičku a byli díky tomu rozjetí. Když přišly vyřazovací boje, byli připravení," přemítá Lindholm.

Ze stejného důvodu podle něj vypadla i Tampa Bay. Lightning také narazili na protivníka, pro něhož byl závěr základní části v módu "na život a na smrt."

Lindholma překvapivé vyřazení ještě nepřebolelo, ale snaží se na calgarském neúspěchu najít pozitiva. "Můžeme se z toho poučit." Flames poznali, že v play off se musí hrát se stoprocentním nasazením.

Mimochodem, večeře v jednom z luxusních stockholmských podniků se Lindholm od Landeskoga nedočkal. "Porazil jsem ho v play off, což tu sázku přebíjí. Tu večeři bych mu neměl platit," je přesvědčený kapitán Avs.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.