bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Sbohem a šáteček. S Doanem už v Arizoně nepočítají, uchytí se čtyřicátník jinde?

20. června 2017, 19:00

Vojtěch Balon

Ještě před pár dny se agent Shanea Doana vyjádřil ve smyslu, že klubová legenda Arizony Coyotes může v poušti brzy podepsat novou smlouvu. Nakonec je ale vše jinak, klub v pondělí vydal prohlášení o tom, že se svým dlouholetým kapitánem už nepočítá.

Pro fanoušky Coyotes to byla pořádná rána. Shane Doan byl (a je) tváří organizace, ve které působil ještě předtím, než se z Winnipegu přestěhovala do Phoenixu. Rodák z albertského Halkirku nosil u Coyotes posledních čtrnáct let kapitánské céčko, další starty za Arizonu už ale nepřidá.

Generální manažer John Chayka za své rozhodnutí schytal vlnu kritiky, jeho krok je ale pochopitelný. Coyotes jsou v přestavbě a Doan, který má za sebou nejméně produktivní ročník od sezóny 1998/1999, by za současné konstelace jen zabíral místo mladším. Trojka předloňského draftu Dylan Strome by měl letos definitivně otevřít brány prvního týmu, počítá se i s Claytonem Kellerem, zlepšené výkony se očekávají od Anthonyho Duclaira a Yotes navíc čerstvě získali z Philadelphie třiadvacetiletého Nicka Cousinse.

Arizona v posledních letech draftovala i Maxe Domiho, Brendana Perliniho, Christiana Dvoraka či Nicka Merkleyho, z Floridy loni přišel další mladík Lawson Crouse. Právě na nich bude v následující dekádě stát útok Coyotes, odchod Doana jim umožní více prostoru na ledě.

A co bude s Doanem dál? Čtyřicetiletý Kanaďan podle různých zdrojů dostal nabídku pokračovat u Coyotes na vedení klubu, k tomu ale s nejvyšší pravděpodobností zatím nedojde. Shane Doan se nikdy nepřiblížil zisku Stanleyova poháru a nyní má nejspíš poslední příležitost získat vytouženou trofej, která v bohatém výčtu jeho úspěchů chybí.

Napodobí Doan další symbol klubové věrnosti Raye Bourquea a získá na sklonku kariéry stříbrný pohár? Moudřejší budeme po prvním červenci, kdy se otevírá trh s volnými hráči.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.