bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Sedm let nehrál, teď to Marc Savard zabalil definitivně. Chce se věnovat trenéřině

23. ledna 2018, 10:30

Vojtěch Balon

Dnes čtyřicetiletý Marc Savard si zahrál hokejový zápas v roce 2011 v dresu Bostonu, právě v onom roce ale s Bruins uzavřel sedmiletou smlouvu, která mu až nyní doběhla. Jeho platovou zátěž si kluby přehazovaly jako horký brambor, nehrající Savard byl postupně vyměněn ještě na Floridu a do New Jersey, aniž by za tyto celky odehrál jediné utkání.

Osudným se Marcu Savardovi stal šílený hit od Matta Cookea v březnu 2010, po němž se šikovný centr ocitl na 29 sekund v bezvědomí. Od té doby odehrál rodák z Ottawy pouhých 32 utkání (včetně play-off) a poté, co se nešťastně srazil s obráncem - tehdy Colorada Avalanche, dnes Toronta Maple Leafs - Mattem Hunwickem, už nenastoupil. Vedení soutěže poté výrazně zpřísnila pravidla a tresty pro hráče, kteří se dopouštějí řeznických kousků jako tehdy brousek Cooke.

„Nejdůležitější pro mě je, že jsem spokojený s tím, jakým směrem se můj život vydal. Dlouho jsem se necítil takhle zdravý a smlouva mi konečně vypršela, tak jsem se rozhodl to neprotahovat,“ pravil Savard v rozhovoru pro web hráčské asociace NHLPA. „Chci se pustit do trenéřiny,“ prozradil své plány.

Jednadevadesátka draftu 1995 postupně odehrála za New York Rangers, Calgary Flames, Atlantu Thrashers a Boston Bruins 807 zápasů s bilancí 706 kanadských bodů. Ve vyřazovacích bojích hlubší stopu nezanechal, poněvadž měl "smůlu" na slabší týmy. Play-off si Savard zahrál jen za Boston a je dokonce veden jako vítěz Stanleyova poháru 2011, i když krátce po začátku sezóny definitivně skončil.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.