bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Sedmnáctkrát nic, teď čtyři za sebou. Chytil se zapsal do historie Rangers

20. listopadu 2018, 9:05

Lukáš Peroutka

(NEW YORK, od našich zpravodajů) - Devatenáctiletý český talent Filip Chytil splácí důvěru trenéra Quinna a po gólově neplodném startu do sezóny nyní jeho střelecká forma exploduje. Čtvrtou trefou ve čtyřech zápasech rozhodl o domácím vítězství New York Rangers 2:1 nad Dallasem.

Chytil se tak zapsal do historických análů New York Rangers. Stal se totiž vůbec prvním náctiletým hokejistou, který se gólově prosadil ve čtyřech po sobě jdoucích zápasech. Dlouho se přitom český útočník střelecky trápil. „Když jsem v prvních sedmnácti zápasech nedal ani jeden gól, nemůžu říct, že bych si nevěřil. Ale každý takový moment, jako se mi povedl v dnešním zápase, posouvá moje sebevědomí výš. Snažím se hrát každý zápas stejně, jít do utkání na sto procent, hrát tvrdě. To je způsob, jakým mám nejlepší šanci udržet svou pozici,“ vyprávěl po utkání proti Dallasu obklopen hloučkem novinářů.

Chytilova první trefa přišla před týdnem, 12. listopadu proti Vancouveru. Následovaly zásahy v derby proti Islanders, doma s Floridou a nejčerstvěji vítězný gól ve vyrovnaném duelu s Dallasem. Ten rozhodla jeho dělovka pod břevno přes obránce v úvodu závěrečné třetiny. „Snažil jsem se hlavně dostat puk na branku a netrefit clonícího hráče před sebou. To je věc, kterou po nás hodně vyžaduje trenér, protože z odražených puků pak vznikají nebezpečné protiútoky. A to se povedlo. Že to celé skončilo gólem, je samozřejmě skvělé, tím spíš, že šlo o vítězný gól,“ těšil se Chytil.

A tak zatímco ještě před pár dny se rodák z Kroměříže dostával na led stěží na osm minut za zápas a byl na hraně sestavy, nyní v prvním útoku stabilně nabírá přes čtrnáct minut po boku slavných hokejových jmen. „Nevím, jak mně po tomhle zápase trenér hodnotil, ale jsem rád, že jsem mohl pomoci týmu a že teď doma vyhráváme. Cítím, že i spoluhráči víc věří mojí hře a tomu, co na ledě můžu přinést týmu,“ uzavírá.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.