bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Sedmý zápas, Washington hostí Carolinu. Uvidíme další překvapení?

24. dubna 2019, 20:29

Šimon Rogner

V loňském play off nám osm soubojů prvního kola nabídlo pouhý jediný sedmý zápas – Boston tehdy porazil Toronto. Stejně dopadlo vzájemné sedmé utkání i letos, celkový počet se však zvětšil. Doslova epickou bitvu tak včera ve svém rozhodujícím střetnutí sehrály San Jose a Vegas a dnes v noci zakončí svoji sérii Washington s Carolinou. Uvidíme další překvapení v podání outsidera, nebo si obhájci trofeje domácí střetnutí pohlídají?

01:30 Washington Capitals – Carolina Hurricanes

Bude to zápas o všechno, na to si vsaďte. Na koho si ale vsadit, když jde o vítěze? No, panečku, to je vskutku dobrá otázka. Mnoho fanoušků i expertů totiž před začátkem série predikovalo, že už bude nyní dávno u konce. Capitals koneckonců vyhráli první dva zápasy, poté ovládli pátý a v šestém měli k dispozici příležitost postoupit.

Jenže Hurricanes třetí i čtvrtý duel na domácím ledě vyhráli, a přestože po pátém znovu prohrávali, zvládli nakonec i ten šestý. Ani jeden z týmů tak zatím nevyhrál venku. Právě tuto sérii se dnes budou snažit Canes přerušit.

Washingtonu se dlouho v sedmých zápasech, nota bene na domácím ledě, nedaří. Celkově mají se svým kapitánem Alexandrem Ovečkinem bilanci 4-7 v sedmých duelech, včetně bilance 2-5 před vlastními fanoušky. Poslední domácí sedmý zápas s Pittsburghem před dvěma lety prohráli, loni v Tampě ale v sedmém duelu finále konference naopak zvítězili 4:0.

Hurricanes se budou moci spolehnout na svého nejzkušenějšího hráče a kapitána Justina Williamse, který si svými výkony v sedmých utkáních vysloužil přezdívku „Mr. Game 7“. Však považte, v osmi sedmých zápasech nasbíral 14 bodů (7+7), což je nejvíce v historii. Celkově pak sedmatřicetiletý Kanaďan ve 23 utkáních, v nichž jeho tým čelil hrozbě vyřazení, zaznamenal 27 bodů (15+12).

Capitals se budou v sedmém zápase spoléhat na silné speciální formace. Na domácím ledě využili svěřenci Todda Reirdena 5 z 12 přesilovek a 12 ze 13 početních nevýhod sami ubránili. Pokud zvítězí, zůstanou jediným ze čtyř vítězí divizí (Tampa, Calgary a Nashville), který ještě nevypadl. Ve druhém kole čekají na vítěze série odpočinutí New York Islanders.

Co se týče zranění, Carolina doufá, že bude moci nastoupit Andrej Svečnikov, který nehrál od třetího zápasu, kdy se poranil během bitky s Alexandrem Ovečkinem. Vrátit by se mohl i Michael Ferland, který musel odstoupit rovněž ve třetím duelu – utrpěl totiž zranění v horní části těla. Oba hráči byli včera na tréninku a bruslili už před šestým utkáním, nakonec ovšem nenastoupili.

Capitals žádné zdravotní problémy před sedmým zápasem řešit nemusejí. Už od čtvrtého utkání, kdy si zlomil klíční kost, chybí T.J. Oshie (do vyřazovacích bojů už nezasáhne), dlouhodoběji pak domácí postrádají Michala Kempného (svalové zranění).

V brankách očekávejte Bradena Holtby za domácí (91,6% úspěšnost zákroků a 2,68 inkasovaných gólů za zápas) a Petra Mrázka v dresu hostů (89,5% úspěšnost zákroků a 2,67 inkasovaných branek za utkání). Duel začíná v půl druhé v noci, přímým přenosem ho vysílá Nova Sport 1. Sledovat ho můžete také prostřednictvím textového on-line přenosu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.