bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Šéf druhé lajny je zpět. Krejčí je zase fit a zvedá Boston

30. října 2019, 19:20

Jan Pikous

Média jsou plná nadšených ohlasů na adresu Davida Pastrňáka, ten však není jediným Čechem v kádru Bruins. Důležitou roli už léta pro medvědí mužstvo odvádí i jeho jmenovec Krejčí. Ten se teď vrátil do akce po lehčím zranění a hned v prvním utkání po návratu ukázal svou důležitost - byl šéfem druhé ofenzivní lajny i druhé přesilovky a připsal si dva kanadské body za branku a nahrávku.

Po dvoutýdenní pauze způsobené zraněním se vrátil do sestavy a hned ho bylo plné hřiště. David Krejčí už je zase v centru druhého bostonského útoku a ofenzivní hře Bruins to podle toho svědčí. Český forvard si připsal dva body za gól a nahrávku a měl velkou zásluhu na vysoké výhře nad San Jose.

Jeho parťáky na křídlech byli Danton Heinen a Jake DeBrusk. Vítěz Stanley Cupu z roku 2011 si připsal tři střely, z toho jednu gólovou, nahrávku na branku Coylea a na ledě celkem strávil lehce přes devatenáct minut herního času. Se svým výkonem avšak úplně spokojený nebyl, dle vlastních slov mu puk párkrát přeskočil hokejku, což se mu obvykle tak často nestává. Zámořská média se tak pousmívala, že pokud by Krejčí hrál ještě lépe, mohl být už tak jednoznačný výsledek 5:1 ve prospěch Bruins ještě výraznější.

"Zlepšujeme se," těšilo po zápase kouče Bruce Cassidyho. Posledních čtyři, pět zápasů jdeme výkonnostně nahoru, více hrajeme svůj styl. Na začátku sezony nám to tolik nešlo, teď míváme ale zápasy čím dál víc ve své režii." S návratem českého centra do sestavy navíc mohou být výkony Medvědů ještě parádnější. Cassidyho dlouholetý předchůdce Claude Julien často říkával, že Bruins hrají tak, jak hraje právě Krejčí.

"Formaci, ve které hraje, dovede skvěle řídit. Nečekali jsme, že tomu tak bude hned, přece jen nějaký čas chyběl. Ale chceme to od něj. Je to profík, má zkušenosti, je to vítěz Stanley Cupu. Chceme, aby tu lajnu dal do kupy."

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.