bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Šéf Ottawy to schytal od ministryně. Ta se mu teď za spršku vulgarit omlouvá

7. července 2019, 12:00

Jiří Lacina

Stará čínská moudrost říká, že člověk by se měl chovat tak, aby se vůbec nemusel omlouvat. Ublížit někomu a pak vzít věc formálně zpět, je prý jako zatlouct do dřeva hřebík a následně ho vytáhnout. Jizva po vpichu zůstane. Na druhou stranu, když už člověk někoho urazí, měl udělat aspoň to nejnutnější. Notabene, jste-li člověk ve vysoké veřejné funkci.

Ontarijská ministryně pro kulturu a sport Lisa MacLeod je známá pro svůj ostrý jazyk. Teď se omlouvá majiteli Ottawy Senators za to, jak se k němu chovala na koncertě Rolling Stones. Pro list Ottawa Citizen se o incidentu rozpovídal sám Eugene Melnyk.

„Takže si tam tak stojím, s rodinou a přáteli, obklopený lidmi z Ottawy. A najednou koutkem oka zachytím, jak se ke mně někdo snaží dostat,“ vysvětloval majitel Ottawy ve čtvrtečním rozhovoru. „Říkám si: ‚OK, to bude nějaký bláznivý fanoušek, na to jsem zvyklý. A najednou koukám, je to žena a ječí na mě: ‚Víš, kdo já jsem?‘“

„Nedokázal jsem ji hned zařadit, tak říkám: ‚Omlouvám se, nevím.‘ A ona křičí: ‚Já jsem tvoje ministryně a ty jsi zkur..ná sračka a zasranej lůzr!‘“ (Doslova: fucking piece of shit and fucking loser.)

Slovíčko loser (čti lůzr) u nás při pokračující kontaminaci českého jazyka angličtinou už natolik zdomácnělo, že ho zřejmě netřeba překládat. Je to výraz pro poraženého, lépe řečeno pro toho, kdo neustále prohrává.

Melnyk prý skutečně ministryni nepoznal, zato poznal Susan Truppe, její personální ředitelku, věnující se rovněž veřejným záležitostem, stojící za ní. Dáma už asi tušila, že tohle dá nějakou práci vyžehlit. Než se adresát nadávek stihnul na cokoli zeptat, byl počastován dalším „fuck you“, načež ministrynin monolog skončil. Její podřízená odkráčela s pokrčením ramen za ní.

Jakmile záležitost prosákla do médií, Lisa MacLeod musela zareagovat. „Nechte mě věc vysvětlit,“ píše na svém twitteru. „Poskytla jsem panu Melnykovi na koncertě Rolling Stones nějakou zpětnou vazbu a omluvila jsem se mu za svou neomalenost. Měla jsem vážné obavy o stav milovaných Ottawa Senators! Potřebujeme náš tým zpátky ve hře o Stanley Cup.“

Sorry jako, šlo jen o hokej!

Následně všechny ještě jednou ujistila, že Melnyka osobně kontaktovala, aby se mu znovu omluvila. „Lituji svých nevhodných poznámek a omlouvám se za ně. S panem Melnykem jsem mluvila, nabídla jsem mu setkání a byla bych za něj šťastná.“

Eugene Melnyk určitě nepatří v Kanadě mezi milované hokejové mecenáše. Od finále konference z roku 2017, kdy vypadli Senátoři s Pittsburghem až v prodloužení sedmého duelu, propadl tenhle tým rychle do hlubokého podprůměru. Na druhou stranu, politik by měl disponovat určitou kulturou vystupování. Lisa MacLeod je svými přepjatými výstupy známá, Kanaďané svou ministryni v diskuzních fórech rozhodně nešetří.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.