bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Seguin, Spezza, Eakin. Dallas si pojistil páteř ofenzívy, šikovný zrzek si vydělá přes 15 milionů dolarů

29. srpna 2015, 13:30

Tomáš Zatloukal

Hvězdy jsou nadmíru spokojeny se svými středními útočníky, Tyler Seguin patří k největším hvězdám NHL, Jason Spezza zase citelně vylepšil přesilové hry a Cody Eakin vyrostl ve více než obstojného třetího centra. Generální manažer Jim Nill nemá sebemenší důvod uvedené borce měnit, na této trojce čerstvých mistrů světa může a hlavně chce stavět. Potvrdil to včerejším podpisem čtyřleté smlouvy s Eakinem, mladého Kanaďana odměnil lukrativním kontraktem na 15,4 milionu dolarů.

Eakin si vysloužil tučnou smlouvu svou dosud neproduktivnější základní částí, v minulé sezóně se mu podařilo nasázet 19 gólů, navrch přidal 21 asistencí. Čtyřiadvacetiletý rodák z manitobského Winnipegu se těší velkému respektu hokejového světa, poté co s ním neměli mnoho trpělivosti washingtonští Capitals (ti jej v roce 2009 draftovali na 85. místě), rychle vyrostl v kvalitního všestranného hráče.

Od začátku svého působení v Dallasu si vede na výbornou, Hvězdy nikdy nemusely litovat, že se kvůli němu zřekly tvořivého génia Mikea Ribeira. Eakin se za spolehlivé služby dočkal mimořádného privilegia, když jej Nill z pozice generálního manažera kanadské reprezentace pozval do národního mužstva pro pražský šampionát. Ryšavý borec jeho důvěru nezklamal, naopak odvedl velký kus práce.

Eakin v Praze cestou za zlatou medailí, kterou mu pomáhali dláždit i Spezza se Seguinem, dal čtyři branky a na další dvě přihrál. Zkušenost s mezinárodním hokejem i zápasy po boku opravdových es mu jistě pomohou v dalším růstu. Obecně se totiž má za to, že se bude ještě zlepšovat a že Dallasu se výrazná investice (stropová zátěž činí 3,85 milionu dolarů) postupem času vyplatí do posledního centu.

Eakinův čerstvý pakt začne platit od sezóny 2016-17. Tu, která se neúprosně blíží, ještě odehraje za skromný žold 1,9 milionu dolarů. Nillova sázka na trojlístek Seguin, Spezza, Eakin je naprosto zřejmá, pojištěný jej má minimálně do roku 2019, kdy vyprší pohádkové dohody prvních dvou jmenovaných. Dallaskou páteř jako čtvrtý centr doplňuje Vernon Fiddler, časem by jej mohl nahradit Colton Sceviour.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.