bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Seider na kempu zazářil. Nemůžu se dočkat, řekl o nové sezoně

10. července 2019, 13:30

David Zlomek

S klidem se dá říct, že Moritz Seider patřil k překvapením letošního draftu. Ano, patřil k nejlepším dostupným obráncům, nicméně to, že bude vybraný z šesté pozice, čekal opravdu málokdo. Steve Yzerman ale překvapil a mladého Němce vybral. Vidí v něm velkou budoucnost.

„Dost mě to překvapilo. V Německu ze mě mají radost a jsou nadšení,” řekl Seider. „Už je to ale za mnou. Dívám se jenom na to, co mě čeká. Bude to sranda, moc se těším.”

Na internetu se objevilo mnoho pochyb o tom, že šel Seider už takhle brzo. Dokonce se objevily i vtípky, že kdyby ho vybral Ken Holland a ne Yzerman, strhly by se v Detroitu protesty. Yzerman je ale pro fanoušky Red Wings modla a jeho rozhodnutí si dovoluje zpochybnit opravdu málokdo. On sám o své volbě nepochybuje.

„Má úžasné hokejové myšlení a je poměrně velký. Pro nás to byl jeden z nejlepších obránců na letošním draftu,” popisoval Yzerman. „Měli jsme výběr z šestého a pětatřicátého místa. Bylo nám jasné, že do volby 35 nevydrží. Jsme nadšení, že ho máme.”

Seiderovi bylo v dubnu teprve osmnáct let, nicméně už dokázal hrát mužský hokej. Za německý Mannheim odehrál 47 zápasů. Navíc startoval i na světovém šampionátu, kde dokonce vstřelil dva góly. 

„Myslím, že to, že jsem hrál na takové úrovni, mi rozhodně pomohlo,” vysvětloval Seider. „V německé lize hraje spousta kluků, co vyhráli Stanley Cup. Máme tam kvalitu. Řekl bych, že je to pro mě výhoda.”

Yzerman se pro něj pevně rozhodl po mistrovství světa. Tam předváděl opravdu výborné výkony. V jednom ze zápasů na mistrovství hrál také proti USA, které vedl Jeff Blashill, trenér Detroitu. Barvy Spojených států navíc hájil Dylan Larkin, jeho budoucí spoluhráč.

„Jsem moc rád, že jsme získali právě Moritze. Když jsem proti němu hrál, ukázal, že je skvělý a má na to,” pochvaloval si Larkin. „Hrál proti hráčům z NHL a nic to s ním nedělalo, hrál v klidu a skvěle.”

To předvedl i na kempu nováčků, který se konal týden po draftu. 

„Skvěle bruslí, je připravený a má šikovné ruce,” vyjmenoval jeho přednosti Shawn Horcoff, jenž u Red Wings zastává roli ředitele pro hráčský rozvoj. „Udělal velký dojem.”

Stejný názor měl i nadějný Joe Veleno. Když byl dotázán, který z nových hráčů na něj při kempu udělal dojem, s odpovědí neváhal. 

„Seider,” řekl jednoznačně. „Skvělý bruslař. S pukem i bez něj. Jeho potenciál vidíte na první pohled. Bude to skvělý obránce.”

A co dál? Teď se vrací do Německa, kde bude přes léto trénovat. Potom ho čeká zářijový kemp a rozhodnutí, kde stráví následující sezonu. 

„Musíme vyřešit, co pro mě bude nejlepší,” ví dobře Seider. „Možná to bude AHL, možná kanadská juniorka. Ale proč nezůstat v Mannheimu? Je to jeden z nejlepších týmů v Evropě.”

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.