bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Semifinále konferencí začíná. Capitals přivítají Penguins, Vegas nastoupí proti San Jose

26. dubna 2018, 21:05

Jan Vojkůvka

Čekání čtyř úspěšných týmů z prvního kola play-off je u konce. Dvěma zápasy bude rozehrána další fáze bojů o vysněný Stanley Cup. Hned první hrací den semifinále přinese pikantní souboj dvou superhvězd, a také klání dvou neporažených z úvodního kola.

01:00 Washington Capitals – Pittsburgh Penguins 

V prvním ze dvou nočních zápasů se představí Ovečkinův Washington a Crosbyho Pittsburgh. Právě souboj dvou velkých hvězd ligy slibuje vyhecovanou bitvu, ve které se Capitals chtějí pokusit pomstít svým soupeřům za vyřazení z play-off v posledních dvou sezonách. 

Washington už v prvním kole prokázal, že psychika jeho hráčů je hodně silná. S Columbusem prohrávali 0:2 na zápasy, hned čtyřikrát museli v sérii do prodloužení a dokázali průběh prvního kola otočit. Po výhře 4:2 se mohli těšit na boje s pravidelným rivalem v semifinále Východní konference.

Pittsburgh, jenž Capitals porazil v posledních dvou semifinálových sériích a získal dva Stanley Cupy v řadě, bude i letos začínat na venkovním ledě. V úvodním kole si Tučňáci poradili s Philadelphií 4:2 na zápasy a prokázali zejména obrovskou sílu v útoku, když svým soupeřům nasázeli v šesti zápasech 28 gólů.

Do Washingtonu však Pittsburgh musel odcestovat bez Carla Hagelina a také se zraněným Jevgenijem Malkinem, který bude přinejmenším v prvním zápase scházet. Na straně Capitals bude kvůli zranění absentovat Andre Burakovsky.

04:00 Vegas Golden Knights – San Jose Sharks 

Sweep. Jak lahodně toto slovo zní pro tým, který ho dosáhne. V semifinále Západní konferenci se proti sobě postaví hokejisté Vegas a San Jose, tedy dvou týmů, které v úvodním kole dokázali vyhrát své série bez jediné porážky.

Klíčem na obou stranách se v prvním kole stali brankáři. Marc-Andre Fleury proti Los Angeles zářil a ve čtyřech zápasech inkasoval pouhé tři branky. S průměrem 0,65 a úspěšností 97,70 % je prozatím suverénně nejlepším gólmanem play-off. Ani jeho protějšek se ale nemusí vůbec stydět. Martin Jones obdržel pouze o jeden gól víc a drží tak fantastický průměr 1 branky na zápas a úspěšnosti 97 %.

Rozhodně se ale nedá čekat, že by se oba týmy v semifinále měly prezentovat nějakým defenzivním hokejem. Už vzájemné zápasy v základní části nabídly spoustu branek a hned tři vítězství Vegas, kteří jako vítěz Pacifické divize budou mít výhodu domácího prostředí v prvních dvou zápasech.

Žádný z týmů nenahlásil před začátkem série žádná nová zranění svých hráčů a oba celky by měly nastoupit bez neočekávaných absencí. San Jose však bude i nadále scházet Joe Thornton, jenž chybí od ledna, a ačkoliv se před několika týdny zapojil do tréninku, přinejmenším v prvním utkání bude chybět.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.