bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Senators se s Karlssonem chtějí dohodnout. Výměnu ale nevylučujeme, říká Dorion

20. ledna 2018, 14:00

Martin Schwarz

Můžeme se zanedlouho dočkat přestupové bomby sezóny? Není to nereálné. Generální manažer Ottawy Pierre Dorion sice potvrdil, že prodloužení smlouvy s elitním zadákem Erikem Karlssonem je pro něj prioritou číslo jedna. Zároveň ale připustil diskuse o případných nabídkách ostatních týmů. Švédský obránce novinářům už v prosinci narovinu řekl, že chce přesně takové peníze, jaké si zaslouží. A jeho stanovisko stále platí. Vedení Senators každopádně nikam nespěchá.

Celá záležitost s Karlssonovým kontraktem (ten současný mu končí v roce 2019) by nejspíš zůstala ještě nějaký čas upozaděna, kdyby olej do ohně nepřilil Drew Doughty. Obránce Los Angeles se taktéž pomalu chystá na nová vyjednávání, jeho situace vypadá dost podobně jako ta Švédova. I proto opora defenzivy Kings před koncem loňského kalendářního roku utrousila, že chce s Erikem Karlssonem probrat, jakou gáži hodlá požadovat. Odpověď na dálku zněla jasně: hráč s číslem 65 by rád přesně tolik, kolik za své výkony zasluhuje. Takže hodně.

Ottawa samozřejmě tuší, o co přijde, pokud se sedmadvacetiletým snaživcem neprodlouží. Ofenzivně laděný bek je zdrojem spousty kanadských bodů, zakládá podstatnou část gólových akcí Senators a během předešlých let vyšperkoval i obrannou stránku hry. Ne nadarmo dvakrát vyhrál Norris Trophy pro nejlepšího obránce sezóny. „Naší prioritou je s Erikem podepsat novou smlouvu,“ prozradil na serveru nhl.com ottawský manažer Dorion. „Patří k velmi výjimečným hráčům. Ale nezapomínejte, že i Wayne Gretzky byl tehdy vyměněn Edmontonem. Když někdo předloží nabídku, jíž nepůjde odolat, rádi začneme naslouchat.“

Erik Karlsson v létě absolvoval operaci levé nohy, pro prvních pět utkání ročníku 2017-18 Senátorům chyběl. Pak ale naskočil mezi mantinely a prakticky okamžitě ukazoval, proč si ho kanadský klub tolik cení. Ve 38 zápasech této základní části zvládl 3 branky a 27 nahrávek, podobná čísla vykazuje již zmiňovaný Drew Doughty. Jestli Evropana něco trápí, tak statistika plus-minut, která mu aktuálně ukazuje nepříznivou hodnotu -19. Jen pro představu, při zatím posledním duelu proti St. Louis byl u tří ze čtyř inkasovaných gólů. Nikdo z jeho spoluhráčů nedopadl hůře.

Hlavně se neukvapit

„Jestliže zamířím na trh s volnými hráči, chci dostat přesně to, co si zasloužím,“ zopakoval Karlsson nedávné stanovisko. „Byznys je součástí hokeje, takhle k věci musí přistupovat každý hokejista NHL. Ve chvíli, kdy dojde na vyjednávání, měly by ekonomicky uvažovat obě strany. Jak majitelé a manažeři, tak hráči.“ Od sezóny 2012-13 Švéd zatěžuje platový strop Ottawy 6,5 miliony dolarů ročně, už teď je nadmíru jasné, že v případě dohody na novém kontraktu by z klubové poklady ukrojil podstatně vyšší částku.

„Musíme zůstat trpěliví a nedělat žádná unáhlená rozhodnutí,“ pokračoval Pierre Dorion. „Je potřeba na věc koukat realisticky a pochopit naši situaci. Pakliže nepostoupíme do play-off, měli bychom myslet na budoucnost. V takovém případě může jeden krok dozadu zároveň znamenat dva kroky vpřed.“ Stratég Ottawy přiznal proběhlé diskuse o Karlssonovi s několika dalšími manažery. Nic konkrétního však zatím neprozradí.

Karlsson přitom není jediný, o kom se mluví ve spojitosti se změnou dresu. V úvahu připadá například útočník Mike Hoffman. „Řada týmů se nachází v podobné pozici, ve které jsme byli před rokem my,“ míní Dorion. „Hledají posily před vyřazovacími boji, také proto dostávám mnoho telefonátů. Pořád této sestavě věřím. Pokud ale vyjde najevo jistota neúčasti v play-off, zvážíme různé možnosti.“ 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.