bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Šest mečbolů, na pokraji vyřazení i favorit z Pittsburghu

7. srpna 2020, 18:30

Matěj Hodoval

Na příznivce nejlepší hokejové ligy světa čeká vskutku zajímavá noc. Z postupu do prvního kola play-off se totiž může radovat hned šest celků, dalších šest naopak bude odvracet vyřazení.

18:00 Florida Panthers – New York Islanders

Stav série 1-2

Den volna je pro oba celky minulostí.

Na Panthers čeká nepříjemný úkol – podruhé v řadě musejí svěřenci trenéra Quennevilla odvracet mečbol Islanders.

Naposledy se to Floridě povedlo, přestože ještě v 59. minutě dal Ostrovanům naději gólem na 2:3 Brock Nelson. Cats dokázali zápas vyhrát, čímž si zajistili první vítězství v sérii. Pakliže však chtějí postoupit, musejí podobnou situaci zvládnout ještě dvakrát.

Na výsledku 3:2 se podíleli tři různí střelci. Svůj první gól v letošním play-off vsřelili Eric Haula a Brian Boyle, podruhé se trefil Mike Hoffman.

20:30 Arizona Coyotes – Nashville Predators

Stav série 2-1

Krok od postupu do další fáze vyřazovací části jsou také Kojoti z Arizony.

Poslední zápas dokázali Pouštní psi vyhrát poměrem 4:2, síť nashvillské klece rozvlnili čtyři rozdílní hráči. To svědčí o faktu, že se Coyotes nemusejí spoléhat pouze na jednoho tahouna, v této sérii přispívají i hráči, na kterých není upínána tak velká pozornost.

Příkladem je poslední představení, v němž skóroval třeba Conor Garland či Carl Söderberg. Oba velmi platní hráči pro Arizonu.

Jak na stav série zareagují Preds? Na šanci čeká zkušený gólman Pekka Rinne, jen na úkor krajana Juuse Sarose zatím sleduje dění pouze ze střídačky.

22:00 Montreal Canadiens – Pittsburgh Penguins

Stav série 2-1

Letos se kvůli okolnostem předpokládalo mnohem divočejší play-off, že však bude Pittsburgh po třech zápasech jednu prohru od vyřazení by si tipnul málokdo.

Montreal, tedy vůbec nejhůře umístěný tým základní části, který se ještě vešel mezi čtyřiadvacet postupujících, může slavit postup do prvního kola play-off.

Canadiens spoléhají především na týmový výkon, jednoho jednotlivce je ovšem třeba mimořádně pochválit. Carey Price v brankovišti doslova čaruje, po třech startech se může pyšnit 93,69% úspěšností zákroků a průměrem 2,19 inkasované branky na zápas.

Pittsburgh na výsledky zareagoval změnou v sestavě. Do branky by se měl tentokráte postavit Tristan Jarry, jenž nahradí Matta Murayho. 

00:45 Chicago Blackhawks – Edmonton Oilers

Stav série 2-1

Jedno je jisté. V sérii mezi Edmontonem a Chicagem zatím rozhodně nekralují gólmani, o vstřelené branky není nouze.
Edmonton se spoléhá především na své tradiční koně, větší podporu by však potřeboval i od ostatních formací. Connor McDavid dělá, co může, za tři zápasy vstřelil už pět branek a na další dvě přihrál. Daří se i Leonu Draisaitlovi (3+3) a Ryanu Nugentu-Hopkinsovi (1+6).

Na straně Blackhawks září především kapitán Jonathan Toews, jenž má na kontě čtyři góly a asistenci. Právě on rozhodl o posledním vítězství Jestřábů, které mužstvo výrazně přiblížilo k postupu dál.

02:00 Columbus Blue Jackets – Toronto Maple Leafs

Stav série 2-1

Modrokabátnici z Columbusu, před sezonou kvůli odchodu mnoha opor jeden z nejvíce odepisovaných týmu, jsou krok od postupu do velkého play-off. Favorizované Toronto je naopak jedno utkání od dalšího zklamání.

K aktuálnímu stavu série vedlo napínavé třetí utkání. Toronto v polovině zápasu vedlo 3:0, nic moc nenasvědčovalo tomu, že by Maple Leafs o pohodlné vedení mohli přijít. Jenže přesně tak se stalo, Columbus především díky hattricku Pierra-Luca Duboise otočil vývoj duelu a v prodloužení zvítězil 4:3.

Otázka visí nad brankovištěm Blue Jackets. Joonas Korpisalo, hrdina prvního vzájemného duelu, totiž po třetí inkasované brance střídal a mezi třemi tyčemi jej nahradil lotyšský kolega Merzlikins. Kdo dostane důvěru tentokrát?

04:45 Minnesota Wild – Vancouver Canucks

Stav série 1-2

Vancouver by mohl být černým koněm letošního nevyzpytatelného  play-off, což může potvrdit tuto noc.

Canucks do samotné série nevkročili tou správnou bruslí, první utkání totiž ovládla poměrem 3:0 Minnesota.

Jenže následné dvě bitvy patřily Canucks. Nejprve se Kosatky radovaly z těsného vítězství 4:3, v minulém klání pak díky skvělému Markstromovi dokonce neinkasovali a vyhráli 3:0.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.