bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Šest zápasů jako předkrm víkendových bojů. Smlsne si Edmonton i na Detroitu?

18. října 2019, 19:00

Jan Vojkůvka

Souhra Connora McDavida a Leona Draisaitla, lídrů Edmontonu i kanadského bodování, se opět dostane do popředí zájmu. V pátečním programu se hvězdy kanadského týmu vrhnou na svou další oběť, kterou budou Rudá křídla z Detroitu. Zajímavý zápas nabídne i střetnutí mezi Washingtonem a New Yorkem Rangers či střetnutí předních týmů obou konferencí mezi Anaheimem a Carolinou.

01:00 Florida Panthers - Colorado Avalanche

Florida se po čtyřdenním volnu vrátí na domácím ledě do akce a přivítá Laviny z Colorada. Panteři zvládli v posledním odehraném utkání porazit New Jersey 6:4 na kluzišti soupeře a přerušili tím negativní šňůru tří porážek v řadě. Celkově zatím nemohou být s průběhem úvodních týdnů sezony spokojení, z šesti zápasů vydolovali jen šest bodů a rozhodně pomýšleli na trochu jinou bilanci.

Proti Coloradu je navíc nečeká nic snadného a cesta za třetí výhrou nebude vůbec jednoduchá. Colorado totiž vévodí Centrální divizi s 11 body, když vyhrálo pětkrát a prohrálo jen jednou po prodloužení na ledě Pittsburghu. Právě s Tučňáky přišli ve středu o svou neporazitelnost.

01:00 Pittsburgh Penguins - Dallas Stars

Penguins se i přes absenci Jevgenije Malkina nachází v parádní formě. Vyhráli čtyři zápasy v řadě, deklasovali Winnipeg 7:2, sedm gólů nasázeli i Minnesotě a v posledním střetnutí na svém ledě ukončili neporazitelnost Colorada, které zdolali v prodloužení. Velmi se osvědčilo i posunutí českého útočníka Dominika Simona do elitní formace k Sidneymu Crosbymu.

Na druhé straně Dallas se trápí. Prohrál čtyři utkání v řadě a v osmi odehraných duelech utrpěl už sedm porážek. Stars před soubojem s Pittsburghem ani nenahrává příliš vzájemná bilance. V minulé sezoně s ním prohráli oba zápasy.

01:00 Washington Capitals - New York Rangers

Washington zatím prožívá sezonu jako na houpačce. Vítězství střídá porážka a tak pořád dokola. Naposledy Capitals doma porazili Toronto a odpověděli tak na nepříjemnou domácí prohru s Coloradem 4:6. Lví podíl na výhrách týmu má zejména obránce John Carlson, který nasbíral v osmi zápasech už 14 bodů a zatím má nakročeno k tomu, aby překonal své loňské bodové kariérní maximum (70).

Rangers stihli od začátku sezony odehrát zatím jen čtyři zápasy. Po výhrách nad Winnipegem a Ottawou se ovšem na týmu negativně projevily dlouhé pauzy. Téměř týden trvalo, než New York nastoupil k zápasu s Edmontonem (1:6) a až po dalších šesti dnech si zahrál proti New Jersey (2:5). Rangers se nutně potřebují dostat do zápasového tempa, což jim zatím program vůbec neumožnil.

02:30 Chicago Blackhawks - Columbus Blue Jackets

Chicago zatím nemá v této sezoně odehráno příliš zápasů. Od úvodu ročníku nastoupilo ke čtyřem duelům, včetně toho z pražské O2 arény, a v nich si zatím připsalo jen jedno vítězství. To paradoxně vybojovali proti jednomu z nejlepších týmů úvodního měsíce ligy, když porazili 3:1 Edmonton. 

Columbus se po trochu matném vstupu do sezony herně zvedá a ukazuje, že se dokáže vypořádat i s výraznějším oslabením, které nastalo po odchodu hvězd týmu. Z posledních čtyř zápasů dokázali Blue Jackets vyhrát třikrát, zdolali i druhý tým Východní konference z Caroliny.

03:00 Edmonton Oilers - Detroit Red Wings

Edmonton vévodí na začátku sezony Západní konferenci s 12 body. Ze sedmi odehraných zápasů dokázali Oilers vyhrát hned šestkrát a jedinou porážku si připsali na ledě Chicaga, pro nějž to bylo vůbec první vítězství od začátku ročníku. Kanadský tým táhne zejména osvědčené duo Connor McDavid (17 bodů) a Leon Draisaitl (15 bodů), který mají v říjnu ohromnou formu a ničí jednoho soupeře za druhým.

Na druhé straně Detroit se herně trápí. Do sezony sice vstoupil dobře, vše se v prvních zápasech vyvíjelo dobře. Ale poslední tři duely Red Wings prohráli a to navíc s nepříliš lichotivým skóre 4:15. Dokáží uspět na ledě rozjetého Edmontonu?

04:00 Anaheim Ducks - Carolina Hurricanes

Program v zámoří uzavře souboj mezi Anaheimem a Carolinou. Bude se jednat o střetnutí dvou týmů z popředí obou konferencí. Anaheim je s 10 body na třetím místě na Západě a dává zapomenout na loňskou hodně nevydařenou sezonu. Na druhé straně Carolina plynule navázala na své výkony ze závěru minulé základní části a skvělé výsledky z play off a je druhá na Východě s 12 body. 

Ducks čeká druhý domácí zápas v řadě, ve kterém se pokusí navázat na výhru 5:2 nad lídrem Východní konference z Buffala, Carolina se naopak pokusí zapomenout na porážku 2:5 ze San Jose při svém třetím utkání aktuálního tripu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.