bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Seznamte se s tejpováním

21. září 2017, 12:29

eSports cz

V poslední době je zcela běžná metoda tejpování, kdy nejen vrcholoví sportovci využívají tejpy snad na všech částech těla, ale co vlastně je tejpování a proč je tak populární? Je určeno pouze pro vrcholové sportovce, nebo je lze využít pří rekreačním sportu, případně pro osoby nesportující, ale se zdravotním hendikepem, např. s artrózou?

Obecně je metoda kineziologického tejpování určena pro všechny zmiňované kategorie a neexistuje prakticky žádné omezení. Spočívá v oblepování oblastí svalů a kloubů speciálně vytvořenými kineziologickými tejpy s cílem zlepšit jejich funkci a zlepšit tak látkovou výměnu, regulovat svalové napětí, ovlivňovat receptory bolesti, dále receptory signalizující pohyb v kloubech, napětí ve svalech a šlachách. Dále může být cílem podpořit mikrocirkulaci, ve smyslu práce krevního řečiště, mízního systému, vyrovnávat hladinu tkáňového moku.

Celkově tak můžeme říci, že kineziologický tejping podporuje v dané oblasti vznik vyrovnaného prostředí, podporuje tak hojivé procesy organismu a celkově zlepšuje funkci pohybového aparátu.

Mezi přední firmy zabývající se jejich vývojem a výrobou patří společnost KineMAX www.kine-max.cz. Eva Samková, Ester Ledecká, Jan Koukal, Jaromír Ježek a mnoho dalších sportovců a sportovních týmů jako ČEZ Baskeball Nymburk, HC Sparta Praha používají tyto vysoce kvalitní tejpy.

Kineziologické tejpy mají nadefinovanou pružnost, tažnost a přilnavost. Za pomoci výstřihů a směrů tahů v těchto oblastech vytvářejí určitým předepnutím pásky liftingový efekt, tzv. nadlehčují oblast podkoží a podporují tak výše uvedené.

Páska je vysoce hypoalergenní s možností komfortního nošení až 10 dnů. Elasticita pásky je srovnatelná s elasticitou lidské pokožky. Roztažitelnost pásky je podélně v ose pásky. Do šíře je páska pevná.

Využití kineziologického tejpování má své místo v mnoha oblastech medicíny, a to zejména v oblasti sportovní medicíny, fyzioterapie dále ortopedie, chirurgie, neurologie, lymfologie, plastické chirurgie a dokonce také stomatologie. V současné době kineziologické tejpování nachází uplatnění i ve veterinární medicíně.

Ve zdravotnictví můžeme tejpování využít u celé řady diagnóz, jako je například podvrtnutý kotník, zánět a natržení Achillovy šlachy, artrózy kolenního a kyčelního kloubu, skoliózy páteře, všeobecně bolesti v oblasti osy páteře, syndrom zamrzlého ramene, tenisový nebo golfový loket, syndrom karpálního tunelu, poúrazové otoky, poruchy mízního systému a spoustu dalších.

S tejpy můžeme dělat všechny běžné denní aktivity včetně sportování. Vzhledem k délce nošení je též nutno dodržovat hygienu, a proto jsou tejpy stavěny na to, aby se s nimi bylo možné sprchovat. Důležité je však po vysprchování tejpy osušit dobře savým ručníkem, nevysoušet je fénem a bezprostředně po vysprchování se nevystavovat účinkům průvanu. Tejpy zůstávají určitou dobu zavlhlé, hrozilo by tak nastydnutí a vznik zánětu ošetřované oblasti.

Pokud vás zajímá více informací o tom, jak tejpovat, které tejpy jsou pro vás vhodné, doporučujeme podívat se na www.kine-max.cz. Zde naleznete krásná videa o tejpování, širokou nabídku tejpovacích pásek, ale i masážních válců a míčků. V nabídce jsou i tejpovací pásky SUPER PRO speciálně vyvinuté pro sportovce, které mají zvýšenou lepivost a při sportu perfektně drží.

Tejpy Kine-Max dlouhodobě spolupracují i s hokejovou komunitou HOKEJKA a přináší tak výhodnější nakupování, různé soutěže atd., vice na www.hokej.cz/hokejka/stranka/5023736

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.