bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Sharks dokázali zastavit palbu Golden Knights. Nejlepší výkon v sérii, těšilo Jonese

4. května 2018, 13:00

Martin Schwarz

Nikoho by nemohlo překvapit, kdyby se tahle série natáhla na sedm utkání. San Jose Sharks a Vegas Golden Knights svádí nelítostný boj o postup do finále Západní konference. Po čtyřech duelech mají obě strany stejně blízko i stejně daleko k odeslání soupeře na dovolenou. Do pátého pokračování nicméně půjdou ve větší pohodě Žraloci, kteří zvládli zatím poslední bitvu skvěle. V pěti oslabeních nedostali ani jeden gól a jindy produktivní Vegas vynulovali.

„Dobře vím, že se každým zápasem zlepšujeme,“ citoval web nhl.com hlavního trenéra San Jose Petera DeBoera. Ten mohl po skončení čtvrtého měření sil v play-off mezi Sharks a Golden Knights zářit spokojeností. „Takže myslím, že příště vysedneme z letadla v Las Vegas a předvedeme tak dobrý výkon, abychom opět zvítězili. Výhra v pátém duelu bude pro úspěch v sérii hodně důležitá,“ tušil DeBoer.

Zatímco v utkání číslo tři jeho svěřenci podstatnou část hrací doby dotahovali náskok soupeře, tentokrát měli vývoj pod kontrolou. Pohodu pro sebe získali dvěma góly ze závěru první třetiny, kdy v rozmezí pár okamžiků skórovali útočníci Marcus Sörensen a Joonas Donskoi. Oba navíc velmi pohledně. Říká se, že v play-off nepadají pěkné góly, leč tohle nebyl onen případ.

„Všichni převedli to nejlepší, co v nich je,“ kvitoval výkon svého mužstva brankář Martin Jones. On sám měl na radosti Kaliforňanů lví podíl. Zlikvidoval všech 34 střeleckých pokusů Zlatých rytířů. Což je skvělá práce, uvědomíme-li si, že v prvních třech mačích série nasázeli Golden Knights čtrnáct branek. Jejich schopnost skórovat jako by nebrala konců. Jenže tentokrát nováčkovi soutěže v SAP Center zvlhnul střelecký prach. Jones zaznamenal druhé čisté konto v play-off, první nulu oslavil v úvodním zápase vyřazovacích bojů proti Anaheimu.

Dobře se připravili

„Byl to z naší strany pravděpodobně nejlepší a nejkompletnější výkon v sérii,“ pokračovala gólmanská jednička San Jose. „I když to budě těžké, musíme zkusit herní pohodu přenést i do dalšího zápasu a hrát celých 60 minut tak, jak jsme to činili naposledy na domácím ledě.“

Znovu se ukázalo, kterak důležité je zvládat oslabení. Sharks patřili už v základní části k nejlepším týmům v lize v ohledu na bránění soupeřových přesilovek. Ve třetí partii sice při menším počtu hráčů na ledě dvakrát inkasovali, tentokrát však početní nevýhody zvládli precizně. Vzdorovali celkem pěti početní převahám Las Vegas, ani jednou během nich neobdrželi gól. Přičemž sami jednu přesilovku zužitkovali.

„Velmi dobře se na nás připravili a my nevěděli, kde nám hlava stojí,“ přiznal těsně po konci čtvrté bitvy kouč Golden Knights Gerard Gallant. „Udělali dnes dobrou práci, měli ze zápasu o něco více než my. Bojovali opravdu odhodlaně.“

Nováček National Hockey League a dost možná největší překvapení letošní sezony ovšem zůstává v pohodě. Stále má na své straně výhodu domácího prostředí, která sice nemusí, ale v mnoho případech také může rozhodovat.

„Náš tým celý ročník výborně vzdoroval nepřízni osudu, zraněním a dalším komplikacím,“ tvrdil obránce Vegas Deryk Engelland. „Je samozřejmě těžké prohrát, ale myslím, že budeme všichni připraveni na další zápas. Nic nás nepřekvapuje, šli jsme do duelů proti Sharks s tím, že budou rychlí a nelítostní.“

Série druhého kola mezi Vegas Golden Knights a San Jose Sharks pokračuje už v sobotu ve 4 hodin ráno středoevropského času. Hrát se bude pod střechou T-Mobily Areny, vítěz mače se výrazně přiblíží k postupu do konferenčního finále.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.