bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Sharks jsou blízko podpisu sedmileté smlouvy s Kanem

23. května 2018, 10:09

Petr Sumbal

Evander Kane toho v dresu San Jose po výměně z Buffala moc neodehrál, přesto se okamžitě zařadil mezi nejdůležitější pilíře sestavy Sharks a právě jeho setrvání se stalo jedním z nejdůležitějších úkolů pro vedení klubu. Nyní se zdá, že by měl Kane v San Jose opravdu zůstat, hovoří se o smlouvě na sedm let.

Oficiálně ještě nic upečené není, nicméně mluví už se o tom dost nahlas. Všechny důležité americké servery hovoří o tom, že Evander Kane by měl zůstat i nadále „žralokem“, a to na dalších sedm let. První s touto zprávou přišla agentura AP.

„Dohoda ještě není zcela dokončena, ale všechno směruje k sedmileté smlouvě,“ píše na svém twitteru insider TSN Pierre LeBrun. Jiný hokejový odborník a insider kanadského serveru TSN Bob McKenzie už přichází i s konkrétní částkou „Mělo by se jednat o sedmiletou smlouvu na 7 milionů dolarů ročně a volbu v prvním kole draftu pro Buffalo,“ stojí v jeho tweetu.

Kane přišel do San Jose v průběhu sezóny z Buffala s jasným úkolem, pomoci Sharks v play-off, nejlépe vybojovat Stanley Cup. To se sice nepovedlo, San Jose vypadlo ve druhém kole s Vegas, ovšem Kane zanechal mezi fanoušky, spoluhráči i klubovým vedením velmi dobrý dojem.

„Zapadl k nám skvěle,“ chválil Kanea po skončení sezóny jeho spoluhráč Logan Couture. „Neřešili jsme, jakou měl pověst, co o něm lidé říkají. Měli jsme ho za těch pár měsíců šanci poznat a je to skvělý spoluhráč,“ narážel Couture na to, že Kane neměl kvůli svým častým výstřelkům pověst zrovna nejvzornějšího slušňáka. „Má vždy jasný cíl, a tím je vyhrávat. Bylo fajn si s ním zahrát.“

Play-off si Kane zahrál ve svých sedmadvaceti letech vůbec poprvé, předtím mu to v dresech Winnipegu (dříve Atlanty) ani Buffala nebylo dopřáno. Svou premiéru však známý bouřlivák zvládl velmi obstojně, v devíti zápasech nasbíral pět bodů (4+1) a když v sestavě Shakrs chyběl, bylo to hodně znát.

Hlavně první kolo zvládl Kane skvěle, stejně jako celý tým. Proti Anaheimu byla čtyřka draftu z roku 2009 právoplatným lídrem mužstva, ve čtyřech utkáních vstřelila tři góly a přidala jednu asistenci. Ve druhém kole proti Vegas už to však bylo horší, Kane skončil jen s jedním gólem a pěti minusovými body do tabulky pravdy. Víc mu nedovolily problémy s kolenem a ramenem, dvě utkání navíc zmeškal kvůli disciplinárnímu trestu za krosček na Pierra-Eduarda Bellemara.

Shakrs už nějaký ten rok skládají tým pro Stanley Cup, na ten se jim však zatím dosáhnout nedaří. Nicméně, tým je hodně zkušený a nebude ho snadné držet pospolu věčně. Příští sezónu by však neměli Sharks projít drastickými změnami, zůstane totiž klubová legenda Joe Thorton, stejně jako Kane, jenž zažil svou druhou bodově nejplodnější sezónu v kariéře, když nasbíral v základní části celkem 54 bodů (29+25).

Kane se po svém příchodu ze Sabres ihned implantoval do první útočné formace Shakrs, stal se náhradou za Thorntona, který od ledna marodil s kolenem a už se do akce nevrátil. V základní části se Kane výborně sehrál s kapitánem Joem Pavelskim a v 17 zápasech stihl sesbírat devět branek a čtyři asistence. Výrazně se podílel na šňůře devíti výher, která poslala Shakrs do play-off.

V celkovém měřítku Evander Kane udělal výborný dojem, což dokazuje sedmiletá smlouva, která mu leží na stole. Čeká se už jen na jeho podpis.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.