bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Sharks si plácli s Kanem. Tvrdý Kanaďan bude pobírat sedm milionů ročně

24. května 2018, 20:50

Jan Vojkůvka

Evander Kane má o svou budoucnost postaráno. Téměř stokilový pořízek, který nejde pro ránu daleko a přitom patří k velmi produktivním hokejistům, obdržel od San Jose Sharks sedmiletou smlouvu, během níž si vydělá 49 milionů dolarů.

Jednání mezi oběma stranami vyneslo Kaneovi prozatím největší kontrakt kariéry. S detailnějšími informacemi o dohodě přišel reportér TSN Pierre LeBrun, který zveřejnil na svém Twitteru reálné roční příjmy kanadského útočníka, jenž si v průměru vydělá 7 milionů za sezonu. Sharks oficiálně tyto detaily nepotvrdily.

Year by year breakdown: $6 M salary, $6 M salary, $3 M salary, $7 M salary, $5 M salary, $6 M salary and $4 M salary; PLUS $12 M in signing bonus money spread throughout the contract https://t.co/JTCjxvcr3Z

— Pierre LeBrun (@PierreVLeBrun) 24. května 2018

Ve smlouvě má Kane, jenž přišel mezi Žraloky letos z Buffala během přestupního období, také no-trade klauzuli, která je navíc velmi tvrdá. Bez svého souhlasu tak nemůže být vyměněn a může si v budoucnu vybrat tři týmy, s nimiž by mohlo San José případně jednat.

„Už ve svých 26 letech ze sebe Evander udělal skutečně silového útočníka a rozdílového hráče,“ je potěšen Kaneovými kvalitami generální manažer Doug Wilson. „Jeho schopnosti dokonale zapadají do našeho týmu, jak mezi mladé hráče, tak mezi veterány. Je opravdu velkým povzbuzením, že se Evander rozhodl přidat k elitním hráčům, kteří si zvolili setrvání v San Jose.“

Kane, jenž přišel do San Jose v únoru, stihl za Sharks odehrát v základní části 17 zápasů s bilancí 9 branek a 5 asistencí. V play-off přidal dalších 9 utkání s bilancí 4+1.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.