bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Sharks zastavili sérii proher, navíc výhrou proti Vegas. Potřebovali jsme ji, říká kouč

31. března 2019, 15:30

Šimon Rogner

Můžete celou sezónu hrát výborně a patřit mezi nejlepší týmy, ovšem stačí několik méně povedených utkání na konci základní části a v play off a celý ročník je ztracený. Právě podobný pocit možná měli (a možná pořád mají) fanoušci San Jose – však v jednu chvíli jejich tým prohrál sedm zápasů v řadě. Sharks však v nočním duelu sérii proher zastavili výhrou v prodloužení. Výhrou proti svému pravděpodobnému soupeři v prvním kole – Vegas Golden Knights.

Kevin Labanc udrží puk proti Williamovi Karlssonovi, otočí se, nahraje Loganu Coutureovi, který zvedne hlavu, podívá se a nabije na střelu bez přípravy Brentu Burnsovi. Dál už asi pro fanoušky Sharks není třeba nic dodávat. Vítězný gól mohutného zadáka Žraloků 22 sekund po začátku prodloužení nejenže zajistil kalifornskému týmu klíčový bod navíc, ale především ukončil sérii sedmi porážek za sebou. A ještě navíc proti Vegas.

Přitom právě o Golden Knights a jejich formě od uzávěrky přestupů slýchávali v San Jose v posledních dnech a týdnech docela často. Vegas sice v poslední době zpomalilo – prohrálo pětkrát v řadě –, ale s každou prohrou museli být fanoušci Sharks před blížícími se vyřazovacími boji o malinko nervóznější.

„Mentálně jsme to vítězství potřebovali. V poslední době se nám nedařilo, i když si myslím, že naše hra byla lepší, než jak mohly ukazovat výsledky. Ale nic dramatického se nezměnilo. Hrajeme dobrý hokej celou sezónu a myslím si, že v tom budeme pokračovat,“ byl po zápase rád trenér Sharks Peter DeBoer.

Sharks mají nyní na kontě 97 bodů a zajistili si tak výhodu domácího prostředí pro první kolo bojů o Stanley Cup. Jinými slovy už Sharks nemůžou skončit hůře než druzí v Pacifické divizi, kterou mohou teoreticky stále ovládnout. Na první Calgary však ztrácí šest bodů, na druhou stranu se právě s nimi dnes v noci potkají na domácím ledě.

Pravděpodobnější variantou však je souboj v prvním kole s hokejisty Vegas. Stojí za to připomenout, že oba týmy se potkaly v loňském druhém kole – Rytíři tehdy vyhráli v šesti zápasech na cestě do finále Stanley Cupu.

„Jdeme do play off a je na nás, abychom se zvedli,“ říká útočník Vegas William Karlsson. „Příliš prohráváme. V poslední době se nám nedaří, ale to je minulost. Musíme se dívat kupředu.“

„Dneska jsme zabojovali, což si myslím, že se nám v minulosti proti nim nedařilo,“ byl potěšen forvard Sharks Evander Kane. „Myslím, že pro nás bylo opravdu důležité si uvědomit, že víme, že jim můžeme fyzicky stačit.“

„To se stává, když s někým hrajete, zkrátka existuje velká šance, že je uvidíme v prvním kole. Oba týmy už do sebe trochu šily, ale byl to dobrý zápas. Jsme disciplinovaní a hrajeme tvrdě. Byl to zápas dvou týmů, které hrají tvrdě, ale ne za hranicí,“ kvitoval tvrdou hru kouč Knights Gerard Gallant.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.