bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Shattenkirk, nebo někdo jiný? Tři jména, která mohou změnit dres

19. ledna 2017, 10:30

Jakub Prchal

Do uzávěrky přestupů v NHL sice ještě zbývá šest týdnů, přesto už se spekuluje o možných výměnách. Manažeři zatím pouze zkoumají své možnosti, brzy ale nastane den, kdy bude potřeba učinit rozhodnutí. Respektovaný zámořský novinář Pierre LeBrun přišel se třemi jmény hráčů, kteří se mohou před prvním březnem cítit v ohrožení.

Kevin Shattenkirk (St. Louis Blues)

Před začátkem ročníku bylo vedení Blues připraveno nechat si Shattenkirka do konce sezóny i přes fakt, že by o jeho služby mohlo přijít v létě, kdy se ceněný bek s velkou pravděpodobností stane UFA, tedy neomezeným volným hráčem. Mohl by tak podepsat s kterýmkoliv jiným mužstvem a jeho bývalý zaměstnavatel by za něj nedostal žádnou náhradu. Podobně už Bluesmani vloni přišli o Davida Backese a Troye Brouwera.

Co se však změnilo? Sportovní úsek celku, který leží na hranici států Missouri a Illinois, zkrátka přišel na to, že už nepatří mezi nejlepších pět týmů soutěže, jak tomu bylo před rokem – i díky velice nekonzistentním výkonům v aktuálně probíhajícím ligovém ročníku. Vše ale bude záležet na tom, jak se týmu povede v únoru. Pokud by se Blues dostali znovu do pohody, je možné, že generální manažer Doug Armstrong vsadí vše na jednu kartu a pokusí se o úspěch v bojích o Stanley Cup i se samotným Shattenkirkem.

Podle několika zdrojů je však Armstrong připraven reagovat, pokud by mu na stole přistála zajímavá nabídka týkající se Shattenkirka, která by stála za zvážení a byla by dostatečnou náhradou před vypršením jeho smlouvy. Přes všechny možné zákulisní informace je jisté, že se Shattenkirk stává číslem jedna mezi obránci na trhu hráčů, kteří by mohli být vyměněni před trade deadline.

Thomas Vanek (Detroit Red Wings)

Spekulace nabraly na intenzitě začátkem ledna. Detroit totiž spadl až na dno tabulky Východní konference a křídelník, kterého získal v letním přestupovém období, by se mohl přesunout do týmu, jenž má šanci na vyřazovací část. Trejd přichází v úvahu i díky jeho (na jeho poměry) nízkému platu, pokud si uvědomíme, že si v dosavadním průběhu sezóny drží úctyhodný standard jednoho bodu na utkání. Pro příklad, dvakrát dražší Alexandr Radulov má pouze dva kanadské body náskok, ale potřeboval o devět utkání více.

Jestliže se tým z města automobilů okamžitě nezvedne, bude varianta trejdu více a více pravděpodobnější. Zdroje zatím naznačují, že se na rakouského útočníka nikdo neptal. Generální manažer Ken Holland si však ještě před tím, než by učinil nějaký krok, promluví s agentem Stevem Barlettem, který má Vaneka na starost. Mohl by se totiž pokusit podepsat smlouvu ještě dříve, než se stane nechráněným volným hráčem. Proč ne? Má teprve dvaatřicet let a své kvality potvrzuje více než přesvědčivě.

Vše nakonec pravděpodobně rozhodnou peníze. Pokud by Vanek dal najevo, že i po letošní sezóně kývne na kontrakt za rozumný peníz, určitě by Detroit příliš neváhal – křídlo typu Vaneka prostě potřebuje. Je ale pravděpodobné, že si bude nárokovat více. V Minnesotě pobíral šest a půl milionu dolarů.

Patrick Sharp (Dallas Stars)

Nadcházejících deset zápasů bude pro Dallas klíčovou fází sezóny, která může rozhodnout, jakým směrem se manažer Jim Nill vydá a jaké kroky podnikne před uzávěrkou přestupů. Jestliže nezačnou Hvězdy vyhrávat, nebude mít příliš jiných možností než učinit výměnu. Po sezóně mu totiž přistane na stole sedm končících smluv se statusem nechráněného volného hráče.

Patrick Sharp je na vrcholu celého seznamu dotknutelných, avšak komplikací by mohla být jeho klauzule o nevyměnitelnosti, kterou má ve svém kontraktu. V úvahu připadá pouze deset celků, které si sám Sharp vybral. Nedá se zpochybnit, že by o takového hráče byl v zámořských kruzích zájem. Pokud se však Dallas dostane na příčky zaručující vyřazovací část, určitě bude chtít Jim Nill zachovat tým pohromadě.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.