bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Šílený zápas v AHL. Rozhodčí rozdali 248 trestných minut

17. dubna 2016, 16:00

Robert Novotný

Zápas mezi Albany Devils a Bridgeport Sound Tigers byl sice chudý na góly, ale diváci se rozhodně nenudili. Na ledové ploše se strhly hromadné rvačky, při nichž bylo rozdáno celkem 248 trestných minut za 50 přestupků proti pravidlům.

Všechno to začalo na konci druhé třetiny, kdy se z nevinného postrkování vytvořily dvojice, které si rozhodně nic nedarovaly. Jenže sudí tehdy neměli práci pouze na ledě, ale i mezi střídačkami, kde se do sebe pustili trenér Albany Rick Kowalsky a asistent trenéra Bridgeportu Eric Boguniecki. Oba museli okamžitě opustit dění tohoto zápasu.

Po rozdání několika trestů se nakonec dohrála druhá třetina, ale tím to rozhodně neskončilo.

Druhá hromadná potyčka vznikla poté, co Blake Pietila sestřelil brankáře Bridgeportu Stephona Williamse. To byla voda na mlýn pro rozbouřené hráče hostí, kteří se šli okamžitě mstít. Pietila obdržel za napadení brankáře větší trest a mnoho dalších bylo rozdáno za následné rvačky.

Sečteno, podtrženo, rozhodčí rozdali celkem 248 trestných minut, přičemž 14 hráčů zinkasovalo osobní tresty za nesportovní chování. Na góly už v tomto utkání nezbylo místo, a tak se museli diváci spokojit se třemi trefami domácího celku.

Rekord v počtu trestných minut v jednom utkání AHL padl už v roce 1997. Tehdy se podobně vyhrocené utkání odehrálo mezi týmy Hershey Bears a Philadelphia Phantoms a rozdáno bylo celkem 350 trestných minut.

V NHL drží toto prvenství utkání z roku 2004, kdy se do sebe na ostří nože pustili hokejisté týmů Philadelphia Flyers a Ottawa Senators. Sudí tehdy rozdali skoro až neuvěřitelných 419 trestných minut. Hromadných rvaček se v tomto utkání tehdy zúčastnili mimo jiné i brankáři Robert Esche a Patrick Lalime, český útočník Martin Havlát nebo slovenští hokejisté Zdeno Chára, Radovan Somík, Branko Radivojevič a Michal Handzuš.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.