bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Silný Dallas? Bishop mírní očekávání. Nesmíme se dívat daleko před sebe, míní

1. září 2017, 16:00

David Jahoda

Dallas se v minulé sezoně nedostal do play off. Navzdory tomu, že měl být jedním z nejvážnějších kandidátů na nejvyšší mety. Vedení klubu v čele s generálním manažerem Jimem Nillem z toho byli pochopitelně zklamaní, proto nelenili a kádr v létě obohatili o několik zvučných jmen. Jednou z nich je i brankář Ben Bishop, o kterého se měla počínaje 1. červencem poprat řada týmů, jenže Stars jej všem „vyfoukli“. I díky Bishopovi by nyní Hvězdy měly být hodně silné, sám nový gólman číslo jedna ale varuje, že se on i jeho noví parťáci musí jít krok po kroku.

Už devátého května se mezi Los Angeles a Dallasem Stars upekla dohoda, v rámci které zamířil 201 centimetrů vysoký gólman do Texasu. Kings na oplátku získali volbu ve čtvrtém kole draftu, jež předtím Stars obdrželi od Montrelu. Jen o tři dny později vzal „Big Ben“ mezi prsty pero a přiložil podpis ke smlouvě, která mu s Dallasem zaručuje spolupráci na dalších šest let s roční gáží 4,9 mil. dolarů.

Bishop přitom byl jen malou (velkou) ochutnávkou. Následně se se Stars dohodli i volní hráči Alexandr Radulov, Martin Hanzal, Tyler Pitlick či Brian Flynn. Výměnou Dallas pak získal zkušeného a prověřeného defenzivního beka Marca Methota, kterého si v rozšiřovacím draftu vybralo z Ottawy Las Vegas, ale ve svém kádru si ho dlouhou dobu neponechalo.

>> Nový tým, stejná maska. Bishop bude svítit i v Dallasu

Vedení Stars zkrátka k už tak slibnému kádru v čele s kapitánem Jamiem Bennem připojilo hráče, kteří by měli kvalitu týmu ještě zvýšit. Možná ten největší úkol pak bude mít (staro)nový kouč Ken Hitchcock. Celky, které vedl, se vždy prezentovaly propracovanou obranou, a právě to je to, co Stars v posledních letech chybělo.

Vzhledem ke všem změnám, které se v Dallasu během léta udály, možná už někteří fanoušci Hvězd vidí své oblíbence rovnou v boji o Stanley Cup. Ben Bishop ale ví, že myslet si tohle, by byla ta největší chyba. „Vždycky zmiňuji dva základní cíle: vyhrát první zápas a dostat se do play off. Musíme jít zápas od zápasu, nedívat se daleko před sebe. Zkrátka nejde myslet na to, co bude za šest měsíců,“ zmímil pro NHL.com Bishop.

„Nyní je naše povinnost se soustředit na tréninkový kemp a na to, abychom se co nejvíce zlepšovali. Vždycky je to tak, že musíte získat nejprve dva body, abyste jich potom mohli získat šest a tak dál. Člověk se musí soustředit na krátkodobější cíle, ne na ty dlouhodobé,“ doplnil bývalý brankář St. Louis, Ottawy nebo Tampy Bay, který už si stihl ve Friscu, městu necelou hodinu cesty od Dallasu, zatrénoval se skupinkou hráčů Dallasu. 

 „Vždycky zmiňuji dva základní cíle. Vyhrát první zápas a dostat se do play off. Musíme jít zápas od zápasu, nedívat se daleko před sebe.“

Bishop, jehož největším týmovým úspěchem kariéry je doposud účast ve finále Stanley Cupu v roce 2015, je toho názoru, že Dallas měl silné mužstvo už i před příchodem letních posil. „Ano, už předtím byli hodně talentovaným týmem. Když se podíváte o dva roky zpět, byli schopní nasbírat přes sto bodů. Byli talentovaní a měli hráče s velkou porcí hokejových dovedností. Není jednoduché najít tým, v němž by byli elitní hráči jako Tyler Seguin a Jamie Benn. A v Dallasu jsou takoví hned dva. Pro brankáře je dobré vědět, že tihle borci dokáží střílet spoustu branek,“ konstatuje Bishop.

Americký brankář si je jistý, že přišel do týmu, který bude schopen vyhrávat. Aby taky ne. Se Stars se totiž dohodl na smlouvě i přesto, že mohl pár týdnů počkat, a následně si vybírat z celé řady dalších nabídek. „První a zároveň nejdůležitější věcí pro mě bylo, abych hrál v dobrém týmu,“ poznamenal Bishop, jenž by si možná jinde přišel na víc, než kolik bude vydělávat v Dallasu. „Jsem nyní v bodu kariéry, kdy jediné, co chci, je vyhrát. Cítím to tak, navíc vím, že teď jsem zřejmě na vrcholu své kariéry. Toho jsem se snažil využít. Věřím, že se nám společně bude v Dallasu dařit,“ uzavřel rodák z Denveru.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.