bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Šimek jako za starých časů. Dře s Libercem, na návrat ke Žralokům si počká

5. června 2020, 1:35

Václav Jáchim

Zatímco většina ostatních hokejistů NHL se chystá na letní start play off, Radim Šimek bude mít nucenou pauzu delší. Žraloci ze San Jose se vyřazovacích bojů nezúčastní a myslí na další ročník. Český obránce nelení, pilně dře, aby byl v co nejlepší formě – byť příští základní část NHL vypukne patrně až v zimě.

Účastník mistrovství světa 2016 a 2017 se loni snažil o návrat po vážném zranění, Šimek tomu obětoval úplně všechno a uspěl. V průběhu sezony stihl 48 soutěžních utkání s bilancí dvou gólů a sedmi nahrávek. Bohužel, pandemie koronaviru poté přerušila NHL, a jak se později ukázalo, v případě Sharks i předčasně ukončila.

„Po posledním zápase, který jsme se San Jose odehráli v Chicagu, jsme se dozvěděli, že už zastavili NBA. Po utkání jsme letěli do St. Louis a ti nám hned druhý den napsali, že nemůžeme do haly a poletíme domů. Za další dva dny nám NHL sdělila, že se pět až osm týdnů nebude hrát," popsal Šimek v rozhovoru pro web libereckých Bílých Tygrů.

Události nabraly spád. Odchovanec hokeje v Benátkách nad Jizerou nelenil a společně se ženou vyrazil do vlasti. „Manželce jsem řekl, že nemá cenu riskovat. Že se sebereme, vyklidíme byt a co nejrychleji poletíme domů. Jsem rád, že mi v týmu všichni vyhověli. Naštěstí jsme ještě stihli lety, jelikož za týden už se všechny zrušily," připomněl.

Po krátkém odpočinku se Šimek pustil do tréninku. Nejprve v závislosti na tom, co umožňovala aktuální situace, teď už bez omezení. „Kondiční kouč ze San Jose nám posílá individuální plány na pět nebo šest dní, podle čehož jedu. Něco si dělám i podle sebe a snažím se udržovat v kondici," potvrdil na stránkách libereckého klubu.

Šimka potěšilo, že může trénovat s Bílými Tygry. „Jsem rád, že mi umožnili chodit s nimi na led. Za to jsem jim vděčný, protože jinde jsou ledy obsazené, nebo vůbec nejsou," poděkoval na dálku. Podobně na tom jsou jeho kluboví parťáci ze Švédska a Finska. „Ti chodili na led poměrně brzy, proti čemuž se v Americe trošku bouřili, jelikož tamní kluci podobnou možnost neměli."

Sedmadvacetiletý rodák z Mladé Boleslavi se v Liberci před časem prosadil mezi domácí elitu a do reprezentace, v dresu Bílých Tygrů poté vybojoval smlouvu se San Jose. Přiznal, že se stále rád vrací: „Samozřejmě! V Liberci jsem prožil skvělé roky, během kterých jsme získali titul a hráli další finále. Pořád tu mám spoustu kamarádů. Hráči, kteří teď nově přišli, jsou také skvělí chlapi. Kabina jde pořád tím správným směrem," uzavřel.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.