bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Simonova premiéra: ze třetí formace až ke Crosbymu. Chytil svou šanci, chválil trenér

10. prosince 2017, 11:35

Michal Sobotka

Už třetí sezonu zkouší prorazit mezi hokejovou smetánku. Přesto je Dominik Simon v NHL stále považován za nováčka. V noci naskočil ke svému prvnímu duelu v aktuální sezoně a o více příležitostí si nemohl říct hlasitěji.

Za předchozí dva ročníky stihl dohromady pět utkání v NHL. Jenom jednou se dostal přes deset minut na ledě. Byl ale trpělivý. V AHL sbíral pravidelně body a při zranění Němce Kühnhackla mu trenér Mike Sullivan dal prvně v sezoně šanci mezi nejlepšími. „Prožívám nejlepší pocity, jaké může hokejista zažít,“ velebil si Dominik Simon.

Utkání sice začal ve třetí formaci, jenže jeho výkon nemohli trenéři přehlížet. Navíc Pittsburgh potřeboval proti Torontu udělat změnu. V první periodě dostal tři góly a byl zralý na ručník. Domácí se prosadili až po polovině utkání. Simon nabral rychlost, převzal kotouč od Dumoulina a při akci dvou na jednoho našel střelce branky Sheahana.

Simon o Crosbym: „Pro hráče kolem sebe dělá hru mnohem jednodušší. Ztratíte puk, ale on vám kryje záda, a to je skvělý pocit.“

„Nebyla to moje nejpřesnější nahrávka, ale naštěstí si s ní poradil,“ ulevil si český útočník v kabině po utkání, které nakonec Penguins k obratu nedotáhli a prohráli 3:4. Simon si ale dobrým výkonem řekl o čas na ledě se Sidneym Crosbym a zápas zakončil po boku kapitána. Díky tomu zvládl ještě jednu asistenci, po které domácí korigovali skóre.

A jak lépe studovat jednoho z nejlepších hokejistů světa, než když může hrát po jeho boku. „Pro hráče kolem sebe dělá hru mnohem jednodušší. Ztratíte puk, ale on vám kryje záda, a to je skvělý pocit,“ vyslovil se odchovanec pražské Sparty po své letošní premiéře.

Nového pomocníka v týmu chválil také trenér poražených Mike Sullivan. „Má nesporné hokejové instinkty a naučil se o hře na téhle úrovni přemýšlet. Řekli jsme si, že mu dáme šanci, aby se předvedl. A to udělal, hrál opravdu dobře,“ řekl kouč. Simon teď musí věřit, že jeho výkon nebude přehlížen ani v následujících zápasech, aby se z jeho premiéry zároveň nestala derniéra.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.