bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Situace bez východiska. Prioritou je NHL, ale ne v Edmontonu, tvrdí agent Puljujärviho

10. srpna 2019, 9:35

Jan Vojkůvka

Červnové prohlášení Jesseho Puljujärviho, že chce buď výměnu, nebo odejde do Evropy, stále platí. Nic na tom nezměnily ani téměř dva měsíce, které by se daly shrnout jediným přirovnáním - klidné. Puljujärvi, jenž je omezeně volným hráčem, nechce podepsat novou smlouvu s Oilers. Ti naopak nehodlají svého hráče vyměnit, pokud nedostanou smysluplnou nabídku.

„Pokud nebude vyměněn, bude hrát příští sezonu v Evropě. Nebude už dál hrát za Edmonton,“ prohlásil Markus Lehto, agent jedenadvacetiletého hokejisty, v červnu. Od té doby byla Puljujärvimu předložena kvalifikační nabídka, kterou pochopitelně odmítl.

Po uplynulé sezoně vypršela mladému Finovi v Edmontonu smlouva, ale i vzhledem k tomu, že se nedokázal v týmu prosadit a zajistit si plnohodnotnou roli, se rozhodl k razantnímu řešení. Dále v celku, který si ho vybral na 4. místě draftu v roce 2016, hrát nechce.

Agent Lehto to potvrdil i s odstupem měsíce a půl, když pro finská média zopakoval, že jeho svěřenec chce výměnu v rámci NHL. V opačném případě půjde hrát do Evropy.

Finské MTV Sports informovalo, že Puljujärvi se nejspíš vrátí do finského Kärpätu Oulu, kde působil před svým odchodem do zámoří. Lehto sice v rozhovoru pro tuto stanici informaci nepotvrdil, ale ani nevyvrátil. „Kärpät je v Evropě dobrou možností,“ podotkl.

Vzhledem k tomu, že Puljujärvi je chráněným volným hráčem, spekulovalo se také nad tím, že Fin není spokojený s finanční nabídkou Oilers. Podle Lehta ovšem peníze v jeho rozhodnutí nepokračovat v kanadském týmu nehrají roli.

„Vůbec to není o penězích. Kdybychom chtěli více peněz, už bychom před dvěma měsíci podepsali v KHL,“ upozornil s tím, že setrvání v NHL je nadále prioritou jednadvacetiletého útočníka.

Ten se do rozkolů s Edmontonem dostal v minulé sezoně, kdy odehrál jen 46 zápasů a dokonce byl odeslán na farmu do Bakersfieldu. V březnu pak předčasně ukončil sezonu kvůli operaci kyčlí. Celkem v NHL odehrál 139 zápasů s bilancí 17 branek a 20 asistencí. Jenže jeho role v týmu nebyla pro vyšší produktivitu vůbec ideální. A i to se stalo důvodem, proč chce z Edmontonu pryč.

Nic na tom nemění ani angažování nového trenéra a nového generálního manažera.

„Ačkoliv Oilers mají nového, a vysoce respektovaného, generálního manažera a nového kouče, tým je pořád stejný,“ postěžoval si Lehto. „Někdy si prostě hráč s týmem nesedne. A tohle je stejný případ,“ dodal agent.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.