bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Škatulata v Pittsburghu. Määttä ze hry na dobu neurčitou, vrátit by se měl Schultz

13. února 2019, 16:31

Jan Vojkůvka

Zadní řady Pittsburghu Penguins schytaly tento týden nepříjemnou ránu. Finský obránce utrpěl zranění v horní polovině těla během pondělního utkání s Philadelphií a podle nejnovějších informací byl zařazen na listinu zraněných hráčů bez odhadovaného temínu návratu.

Čtyřiadvacetiletý Fin nastupoval ve dvojici se svým krajanem Juusem Riikolou a naskočil v této sezoně k 55 zápasům. V tom posledním ale opustil ledovou plochu předčasně kvůli zranění už v první třetině.

Pro Pittsburgh, jenž se nachází na osmém místě Východní konference, je to hodně nepříjemná ztráta. Määttä sice nastupoval nejčastěji až ve třetí obranné dvojici, ale za utkání odehrál v průměru přes 18 a půl minuty a patřil k notně vytíženým hráčům.

Alespoň trochu dobrou zprávou pro Penguins je, že by se brzy měl na led vrátit jiný obránce. Justin Schultz utrpěl zkraje sezony zranění kotníku a od 14. října nehrál. Musel podstoupit operaci a čekalo ho dlouhé léčení. To se, podle nejnovějších zpráv, chýlí definitivně ke svému konci.

V pondělí proti Flyers sice ještě nenastoupil, ale očekává se, že by se tento týden měl vrátit do zápasového kolotoče. Přinejmenším by se tím Pittsburghu vyřešila ztráta Määtty, jenž i statisticky ukazuje, jak důležitou součástí defenzivy týmu je. V hodnocení +/- má Fin 7 kladných bodů. 

Jestli naskočí Schultz už do středečního duelu proti Edmontonu je ale zatím nejisté. Rozhodovat se bude na ranním rozbruslení.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.