bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Skrytá síla v brankovišti. Ottawa se může opřít o kvalitní tandem

17. února 2017, 16:00

David Jahoda

Tým Ottawy má v letošní sezoně slušně našlápnuto k tomu, aby po jednoleté přestávce opět proklouzl do vyřazovacích bojů. Dva roky dozadu se Senators mohli opřít o skvělého Andrew Hammonda v brance. Silný by celek z hlavního kanadského města měl na tomto postu být po zbytek sezony i letos. Zkušený Craig Anderson ukazuje, že k tomu, aby se udržel v dobré formě, nepotřebuje odchytat šílenou porci zápasů. Mike Condon zase chce pokračovat v rozdělané práci. Brankoviště je zkrátka pro Sens aktuálně vyřešenou otázkou.

Craig Anderson neprožíval a neprožívá lehké období. Ujasnil si priority a už několikrát během sezony požádal vedení Senators, aby jej na neurčitou dobu pustili ke své nemocné manželce. Naposledy kanadskému celku chyběl víc než dva měsíce. Po utkání s Pittsburghem 5. prosince se odebral za svou ženou a do klece Sens se vrátil až 11. února. Nutno podotknout, že fenomenálně. Hráčům NY Islanders nedovolil vůbec skóroval, kryl 33 střel. 

Anderson v 35 letech zkrátka nevykazuje žádné známky toho, že by se měl zhoršovat. Kvůli již zmíněným důvodům v současném ročníku odchytal jen 21 zápasů, v nich ovšem zaznamenal čtyři čistá konta a i čísla nejsou vůbec špatná – průměr inkasovaných branek 2,37, úspěšnost zákroků 92,60 %. V době, kdy se v základní části začíná pomalu, ale jistě lámat chleba, je Andersonův návrat do brankoviště nesmírně cenný. Nezapomínejme ale na muže, který odváděl solidní výkony v době Andersonovy absence. Mike Condon přišel do Ottawy na začátku listopadu, a i když jeho statistiky nemají ten nejzářivější lesk (průměr inkasovaných branek 2,56, úspěšnost zákroků 91,20 %), téměř každý zápas dokázal svými zákroky dát spoluhráčům šanci na vítězství. Ba co víc, během té doby se mu povedlo hned čtyřikrát zapsat čisté konto.

Condon navíc ukazuje, že ani po Andersonově návratu nebude chtít za žádnou cenu sundat nohu z plynu. Po dvou Andersonových startech za sebou totiž 21 zákroky vynuloval New Jersey, a připsal si tak pátý čistý štít v sezoně. Trenér Guy Boucher tedy řeší na postu brankáře samé příjemné starosti. Condon zcela jistě ve zbývající základní části ještě několikrát šanci dostane. Ať už to bude díky dobrým výkonům, nebo jen kvůli tomu, aby nebyl před případným play off Anderson vyšťavený.Fanoušci Sens tak před závěrečnou částí sezony mají být proč optimisticky naladění. Navíc je jasné, že celkem devět zápasů (vloni za celou sezonu pouze pět) bez inkasované branky, nebyla vždy jen zásluha maskovaných mužů. Guy Boucher nastavil Senátorům takový systém, který v první řadě vyznává defenzívu. Ottawa obdržela zatím pouze 146 branek, což je šestý nejlepší počin v celé lize.

A nyní se oklikou vraťme zpět na začátek. Anderson i Condon válí, zato Andrew „Hamburglar“ Hammond byl už podruhé v letošní sezoně poslán na farmu. Pokud se Senátoři domluví na novém kontraktu s Condonem, bude muset Hammond s největší pravděpodobností ochutnávat hamburgry přímo z ledu někde jinde... 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.