bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Skvělý Nosek slaví druhý titul: Doufám, že letos už NHL vyjde

19. června 2017, 16:46

Adam Bagar

Martin Frk svým gólem odpálil oslavy Calder Cupu, ale zapomínat se nesmí ani na Tomáše Noska. Ten v klíčové šesté bitvě finále AHL zazářil třemi body a potvrdil fantastickou formu, která ho zdobila během celé sezony, ale především v play off. "Doufám, že letos už NHL vyjde," věří expardubický útočník, jenž s dalšími dvěma Čechy na farmě Detroitu pokračuje v oslavách titulu.

"Oslavy nadále probíhají, měli jsme taky projížďku městem. Věřím, že si to všichni užijeme," hlásí parťák dalších dvou slavících Čechů Martina Frka a Filipa Hronka. Kdo je z tria hlavní lídr mistrovských radovánek? "Myslím, že vyloženě nějakého tahouna nemáme a všichni jsme na tom tak nějak stejně," usmívá se Tomáš Nosek, který táhl detroitskou farmu za titulem.

Během play off se český šikula zaskvěl parádními 22 body. V klíčových chvílích pomohl svému mančaftu důležitými trefami a nahrávkami, jeho práci si pochvaloval také trenér Todd Nelson. S deseti brankami a dvanácti nahrávkami byl Nosek nejproduktivnějším hráčem Grand Rapids, v bodování celé soutěže pak před sebou nechal pouze dva hráče poraženého Syracuse.

Noskovi patřila také šestá finálová partie, v níž zazářil třemi body. "Samozřejmě to potěší, ale kdyby ty body získal kdokoli jiný a vyhráli jsme, byl bych stejně nadšený jako teď," říká Nosek, jenž pozvedl Calder Cup. "Do června jsem ještě nikdy nehrál, o to větší radost a euforie byla na konci, když zazněla poslední siréna. Ten pocit je super, přál bych ho každému," září.

Griffins slavili druhý titul. Před čtyřmi lety u něj byli Mrázek s Nestrašilem, teď Nosek, Hronek a Frk, který dramatické finále rozhodl. "Hrál jsem s ním už druhou sezonu v lajně. Vždy je lepší hrát s Čechem, máte si to s kým dát. Frky je střelec od přírody, potvrdil to. A Hroňas? Má velký potenciál, což ukázal, když nastoupil. Jestli bude dál makat, NHL ho nemine," ví Nosek.

Na rozdíl od svých spoluhráčů už má v kapse jeden mistrovský titul mezi dospělými, ještě jako devatenáctiletý hráč ho získal s mateřskými Pardubicemi. Do play off však tehdy nezasáhl, do statistik zapsal 27 startů v dlouhodobé části. "Ta radost je vždycky větší, když ty klíčové zápasy hrajete a jste přímo na ledě, ale v Pardubicích jsem si to taky suprově užil," prozrazuje.

K play off neodmyslitelně patří zarostlé tváře hokejistů, nejeden z nich už se těšil na to, až se zase oholí. "Někteří kluci měli pořádné vousy, ale mě to moc neroste, takže jsem spíš vypadal jako blb," směje se Nosek, který po zisku titulu odpovídal na pořádnou spršku gratulací. "Psali mi snad všichni. Rodina, kamarádi i lidé, které tolik neznám. Ale každé z nich si vážím."

Nosek si skvělou sezonou řekl o pevné místo v sestavě Detroitu, za nějž letos sehrál 11 utkání. "Doufám, že už na konci sezony v Detroitu jsem ukázal, že na to mám. Uvidíme, ale věřím, že letos už to vyjde." A jaké má teď nejbližší plány? "Dám si volno, poletím se snoubenkou na dovolenou do tepla, pak to zabalíme a koncem měsíce vyrazíme do Česka," zakončuje.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.