bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Skvělý vstup do sezony. Prospekt Red Wings si hlasitě říká o pozornost NHL

4. října 2020, 18:26

Jiří Sameš

Na evropské půdě už začala nová hokejová sezona. Výjimkou není ani švédská nejvyšší soutěž, kde si skvělými výkony hlasitě říká o pozornost teprve dvacetiletý útočník Jonatan Berggren.

Hokejista, na něhož v NHL vlastní práva Detroit Red Wings. Právě zmiňovaný klub vybral hráče na Vstupním draftu NHL 2018 ve druhém kole –⁠⁠ jako celkově 33. muže v pořadí.

Jonatan Berggren od svých patnácti let obléká barvy mužstva Skellefteå AIK, které patří dlouhodobě k nejlepším v Evropě. Hokejista nastupuje aktuálně už čtvrtou sezonu mezi dospělými, což se také odráží na jeho výkonech.

Vždyť za ročník 2020-21 odehrál zatím (všechny) čtyři zápasy, přičemž zde vstřelil dva góly a zapsal celkem sedm kanadských bodů. Kromě toho dokázal bodovat v každém utkání, současně třikrát zaznamenal dva body ve střetnutí.

Posledně skóroval v sobotním klání ze samostatného úniku. Rychlou střelou k levé tyči nedal gólmanovi soupeře žádnou šanci.

Berggren se blýskl již v minulé sezoně švédské elitní soutěže, když sbíral 0.50 bodu na utkání. Velmi dobře si počínal rovněž v duelech hokejové Ligy mistrů, jednou se mu i povedl nádherný kousek.

Na mezinárodní scéně hokejista s Tre Kronor vybojoval dvě bronzové pozice. Poprvé se z medaile radoval v roce 2018 na mistrovství do 18 let. Druhý cenný kov přidal na letošním juniorském šampionátu, jenž proběhl na našem území.

Pokud se ohlédneme ještě více do minulosti a podíváme se na vůbec poslední sezonu hráče za juniorku Skellefteå, tak můžeme spatřit absolutní dominanci na obou stranách kluziště. 

S přehledem opanoval produktivitu soutěže, navíc měl 24 plusových bodů v tabulce pravdy. Přiblížit se mu snažil Dominik Bokk, kterého vybrali St. Louis Blues na stejném draftu hned v prvním kole –⁠⁠ jako celkově 25. muže v pořadí.

Zatímco však soupeř z juniorského působení už má nováčkovskou smlouvu v kapse, Berggren se dosud nedočkal. Nevýhodou hráče je možná nižší vzrůst i hmotnost (výška: 173 cm & váha: 77 kg).

Red Wings se teď nepochybně soustředí na letošní vstupní draft NHL, který se uskuteční v noci na středu. Nabídne generální manažer týmu Steve Yzerman nováčkovskou smlouvu Berggrenovi, až bude mít hektické období za sebou?*

*Berggren má údajně se švédským mužstvem kontrakt až do sezony 2021-22.

Čtěte také
Montreal předložil kvalifikační nabídky pěti omezeně volným hráčům

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.